Main menu

header

27-09-1de Claudia Stan

Medicina modernă a dezvoltat noi tehnici şi medicamentaţie cu ajutorul cărora ne putem vindeca de anumite boli. Însă cele mai simple şi eficiente metode sunt cele terapeutice, cele folosite de sute de ani. Presopunctura a fost practicată în China antică, fiind un mijloc simplu de tratare a mai multor afecţiuni. Dovada eficienţei sale este faptul că şi acum face parte din terapiile complementare aflate la mare căutare. Mai multe amănunte despre acest procedeu ne va spune specialista în domeniu Tatiana Omotă (foto), terapeut acreditat de ANATECOR.

Masarea punctelor-cheie
- Ce este presopunctura şi cum ne ajută în vindecarea bolilor?
- Această terapie este cel mai simplu mijloc de a trata o boală prin masaj. Se bazează în primul rând pe stimularea anumitor puncte speciale aflate pe meridianele energetice ce străbat corpul uman şi are ca scop regularizarea şi armonizarea circulaţiei energetice. Tehnicile sunt de presiune şi sunt mişcări circulare de tonifiere pe anumite puncte. Acestea ajută la vindecarea numeroaselor afecţiuni, printre care am putea să enumerăm spondilozele dorsale, cervicale, ameţelile, asteniile, bolile digestive şi durerile articulare.

- În ce cazuri se recomandă mai exact această terapie?
- Din punct de vedere profilactic, toţi oamenii pot beneficia de această metodă. Ca tratament, presopunctura se aplică tuturor categoriilor de vârstă, pentru afecţiuni acute şi cronice. Acestea sunt nişte proceduri de recuperare ce aduc corpul la o funcţionalitate normală.

„Atrage reechilibrarea bioenergetică în zona afectată”
- Ce beneficii avem apelând la presopunctură?
- În primul rând se elimină depunerile toxice din organism. Se continuă cu facilitarea circulaţiei sangvine, impunând accelerarea transportului toxinelor. Pe parcursul mai multor şedinţe, terapia implică fisurarea cristalelor de toxine, fără ca persoana să simtă durere fizică. Astfel se va îmbunătăţi starea de sănătate prin reconstituirea normală a ţesuturilor şi organelor afectate de boală. În plus, atrage reechilibrarea bioenergetică în zona afectată. Presopunctura este o punte de legătură între medicina clasică şi cea orientală. Un alt avantaj este verificarea stării de sănătate într-un timp foarte scurt. Terapia se recomandă bolnavilor care doresc să se însănătoşească folosind căi netoxice şi produse bio.

- Cam câte şedinţe sunt necesare pentru a ne vindeca de o anumită afecţiune?
- Pentru diagnosticare este necesară o singură şedinţă, timp în care se depistează toate blocajele, dezechilibrul, tulburările şi disfuncţiile. După depistarea bolii urmează eliminarea acesteia. Ca tratament terapeutic, şedinţele de presopunctură sunt strict individualizate, în funcţie de afecţiunea fiecărui organism, de boală.

Eficientă şi în bolile ficatului
- În ce categorie de boli a ieşit învingătoare această terapie?
- Este ideală pentru întreţinerea şi reechilibrarea sistemului nervos, al cărui consum zilnic cauzat de stres afectează întregul organism. Terapia are rezultate extraordinare în cazul afecţiunilor aparatului respirator, cardiovascular, digestiv, renal şi endocrin. Totodată s-a dovedit a fi eficientă şi în bolile ficatului şi ale vezicii urinare, ale pancreasului, reumatice, dar şi în cele metabolice şi de nutriţie. Sănătatea noastră fizică depinde foarte mult de starea psihică în care ne aflăm. Atunci când o vom putea controla vor apărea şi semnele însănătoşirii prin revigorarea vieţii din celulele corpului nostru. Ne vom simţi mai liberi, mai puternici, mai buni. Bolile trupeşti sunt generate de cele sufleteşti.

Reglarea circulaţiei sângelui

Punctul corespunzător se află chiar în mijlocul palmelor. Se trasează o linie imaginară de la rădăcina degetului mijlociu până în mijlocul palmei. Presopunctura acestor locuri înlătură senzaţia de apăsare de la piept, nervozitatea şi proasta dispoziţie, deoarece se reglează circulaţia sângelui în tot corpul.

Destindere generală
Vă aşezaţi pe un scaun şi vă puneţi palmele cu degetele răsfirate pe ambii genunchi. Zonele căutate se află sub degetele inelare. Apăsând în acele puncte se reface şi se ameliorează circulaţia energiei. Metoda este foarte eficientă când vă enervaţi sau vă emoţionaţi brusc.

Masajul este o ştiinţă pe care medicina tradiţională orientală a transformat-o într-o veritabilă artă a vindecării, bazată pe un sistem de puncte de masaj extrem de precis. Este un procedeu tipic de autoterapie. Nu necesită instrumente ajutătoare, poate fi învăţată uşor şi practicată oriunde, simplu, repede şi fără efecte secundare.