Main menu

header

27-10-1de Gabriela Niculescu

Persoanele care se plâng în permanenţă de diverse boli nu fac altceva decât să le agraveze şi să îngreuneze vindecarea lor. Acest fenomen apare pentru că cel care răspunde de sănătatea noastră este creierul, iar atât timp cât noi îl sugestionăm negativ, el răspunde în consecinţă. Despre puterea de vindecare a organismului uman s-au tot făcut studii de-a lungul timpului, iar australianul Tom Ambrose Bowen (foto) a descoperit în anii ‘50 o terapie care-i poartă numele. Terapia Bowen este o metodă revoluţionară de tratament corporal, bazată pe principiul: „Cu cât mai puţin, cu atât mai bine”. Pare a fi chiar rădăcina terapiilor alternative cunoscute în prezent.

Corpul revine la „setările din fabrică” prin relaxare
Terapia Bowen este o terapie holistică, bazată pe declanşarea capacităţii de autovindecare a propriului corp. Revelaţia lui Tom Bowen, cel care a descoperit-o, a constat în înţelegerea faptului că organismul nostru dispune de abilităţile necesare rezolvării oricărei afecţiuni. Avem fiecare un medic ascuns în interior. Acesta îşi începe măsurile de vindecare în momentul în care se realizează relaxarea totală a corpului. Tehnica acestei terapii, care se numeşte Bowtech, nu impune corpului o comandă externă, ci îi transmite mesaje vindecătoare corecte, datorită cărora organismul se reîntoarce la starea de sănătate caracteristică matricii sale creatoare originare. Este o informaţie-sursă fără defect, la care se ajunge printr-un fel de „formatare” a sistemului ce prezintă blocaje sau o funcţionare deficitară din cauza unor informaţii greşite, generatoare de boală.

Normalizează echilibrul psihic
Tehnica Bowen prezintă unul dintre cele mai profunde concepte terapeutice existente în prezent în lume. Se bazează pe doctrina conform căreia, o dată ce s-a realizat relaxarea totală, se activează abilitatea proprie a organismului de a redresa orice problemă a corpului şi a minţii, prin readucerea acestora la echilibru şi armonie. Această tehnică este o formulă unică de reechilibrare neuromusculară. Lucrează atât prin sistemul nervos, la nivel structural şi muscular, cât şi prin sistemul circulator şi limfatic. Este recunoscută pentru eficienţa sa în tratarea afecţiunilor interne şi reducerea duratei convalescenţei. Putem spune că este un altfel de concept în manipularea corporală, nefiind similară niciunei alte terapii, deşi pare a fi legată de toate. Spre deosebire de celelalte terapii specifice fizioterapiei, chiropracticii, tehnica Bowen nu foloseşte manipulări în forţă. Efectele sale sunt următoarele: deplasările osoase se realiniază, tensiunile musculare şi încordările se elimină şi se restabileşte circuitul limfatic normal, la fel şi meridianele energetice, iar echilibrul psihic se normalizează.

Se poate aplica la orice vârstă
Rezultatele pot fi remarcabile chiar de la prima şedinţă, procesul de autovindecare derulându-se şi pe parcursul zilelor următoare. Tratamentele se aplică, de regulă, la interval de şapte zile şi, de cele mai multe ori, sunt necesare doar câteva şedinţe în cazul afecţiunilor acute. Terapeutul se poate concentra pe o problemă specifică sau se poate adresa organismului ca un întreg, într-o manieră holistică. Terapia Bowen este potrivită şi folositoare oricui, de la nou-născuţi la oameni în vârstă, sportivi, femei însărcinate şi persoane cu nevoi speciale. Se adresează organismului la toate nivelurile: fizic, chimic, mental şi emoţional. Un tratament constă în aplicarea unor mişcări delicate, efectuate cu degetele pe anumite puncte specifice, asupra muşchilor şi ţesutului conjunctiv fie direct pe piele, fie peste o îmbrăcăminte uşoară. Prin aplicarea acestor mişcări se transmit mesaje prin intermediul sistemului nervos, recuperând memoria celulară a unei stări ideale de relaxare şi echilibru.
Terapia Bowen nu are contraindicaţii.

Adoptată atât de medicina alopată, cât şi de cea alternativă
Această tehnică a fost adoptată atât de medicina alopată, cât şi de cea alternativă, pe plan internaţional fiind predată unui număr de peste 30.000 de persoane din 32 de ţări. În România, ea devine tot mai accesibilă în toate oraşele, datorită a tot mai mulţi practicieni români pregătiţi de Andrew Zoppos - instructor internaţional superior şi membru onorific pe viaţă al Academiei de Terapie Bowen, din Australia. Preţurile unei şedinţe nu le depăşesc pe cele ale unui masaj, cu care această terapie este comparată uneori într-un mod enorat. Cursuri de pregătire pentru cei doritori să practice această tehnică se organizează în diverse oraşe din ţară.

- Corpul uman dispune de abilităţi necesare tratării oricărei afecţiuni

Rezolvă...

... probleme scheleto-musculare şi articulare (accidentări, sciatică, umăr înţepenit, probleme la genunchi, luxaţii ale gleznei, restricţie de mişcare a gâtului, dureri de spate, boli profesionale etc.);
... afecţiuni ale organelor interne (probleme la rinichi, ficat, vezică biliară, stomac şi intestine etc.);
... infertilitate, chisturi ovariene şi fibroame uterine;
... dezechilibre hormonale şi emoţionale;
... stres şi oboseală cronică;
... migrene şi dureri de cap;
... afecţiuni respiratorii, bronşite şi astm;
... boli ale sistemului imunitar;
... sechele după accidente vasculare;
... alergii şi rinite;
... enuresis (incontinenţa nocturnă la copii);
... afecţiuni neurologice.