de Georgiana Mihalcea
Un studiu publicat recent în revista Nature Food spune că cercetătorii au reușit să modifice genetic o rudă apropiată a plantei de tutun pentru a produce nutrienți de lapte matern uman care reprezintă sursa ideală de nutriție pentru bebeluși. Plin de nutrienți esențiali și compuși care stimulează imunitatea, acesta oferă un început perfect pentru o viață sănătoasă. Din păcate, pentru unele mame, alăptarea nu este posibilă. Și de aceea se caută mereu formule care să îl înlocuiască cu succes.
Read more: Soluţia pentru mamele care nu pot alăpta Lapte „matern“ din planta de tutun!de Roxana Istudor şi Adrian Barna
Condiment omniprezent în gastronomia multor popoare, boiaua iute este obținută din ardei iuți uscați și măcinați. Mai presus de aroma sa inconfundabilă, de savoarea unică și de energia subtilă pe care le oferă preparatelor culinare, această pulbere aduce organismului, în formulă concentrată, beneficiile de top ale unei legume considerate un mare vindecător al naturii.
Read more: Boiaua iute întăreşte valvele inimiide Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Remediu străvechi, considerat un adevărat panaceu, uleiul de ricin este unic - oamenii de știință au descoperit un compus care diferențiază acest produs de toate celelalte, iar beneficiile pentru sănătate sunt pe măsură.
Read more: Uleiul de ricin sprijină sistemul limfatic al organismuluide Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Dincolo de renumele său de plantă aromatică foarte apreciată, coriandrul, folosit pe larg în gastronomia din toată lumea, vădește, cu fiecare nouă cercetare, proprietăți terapeutice care îl situează în fruntea vindecătorilor naturii.
Read more: Coriandrul combate tulburările sistemului nervos centralde Camelia Onciu
Cireșele sunt adevărate bombe nutriționale cu proprietăți medicinale. Aceste fructe mici cu virtuți mari ajută la îmbunătățirea somnului și a sănătății intestinale, reduc nivelul de colesterol rău, ameliorează osteoartrita, reduc riscurile de atac de gută și sunt considerate fructele recuperării, deoarece contribuie la refacerea organismului după efort sau boală.
Read more: Cireşele ajută la îmbunătăţirea timpului de recuperare după exerciţii fizicede Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Usturoiul, remediu natural străvechi, a fost și este studit intens din perspectiva beneficiilor pentru sănătate de numeroși oameni de știință. Grație prezenței unor compuși bioactivi unici, care conțin sulf, cum ar fi alicina, această legumă este un cardioprotector redutabil, având și numeroase alte efecte pozitive asupra metabolismului.
Read more: Ceaiul de usturoi, remediu natural contra hipertensiuniide Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Oamenii de știință descoperă constant noi beneficii pentru sănătate ale adoptării unui regim alimentar pe bază de plante, ceea ce toată lumea cunoaște sub denumirea de vegetarianism. Acest tip de dietă este nu doar prietenos cu mediul, ci și foarte potrivit cu sistemele organismului uman, prelungind sănătatea și viața.
Read more: Regimul alimentar pe bază de plante atenuează efectele secundare ale tratamentului cancerului de...de Roxana Istudor şi Adrian Barna
Una dintre cele mai consumate și apreciate cereale din lume, porumbul, cucerește nu doar prin gustul deosebit și versatilitatea gastronomică, ci și prin valoarea sa nutrițională și proprietăți de aliment-medicament, fiind indicat la toate vârstele.
Read more: Porumbul, aliat împotriva diverticulozeide Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
De la celebrul Hipocrate până azi, turița-mare a rămas mereu alături de sănătatea oamenilor, fiind un remediu verificat în generații succesive și cu proprietăți terapeutice confirmate de știința modernă.
Read more: Turiţa-mare susţine sănătatea vezicii biliarede Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Proprietățile excepționale ale busuiocului sunt cunoscute și apreciate încă din Antichitate. Dincolo de gustul minunat și de aroma distinctă, puternică, a acestei plante aromatice există un tablou de virtuți terapeutice atât de extins, încât astăzi se consideră că busuiocul este un aliat al longevității.
Read more: Busuiocul alungă anxietateade Georgiana Mihalcea
Beneficiile pentru sănătate ale oregano sunt de mult cunoscute ca fiind antifungice, antivirale și antibacteriene. Este un superaliment antibiotic natural, deoa- rece are aplicații nu numai în lumea medicală, ci este utilizat și pe o scară largă în gătit. O gamă variată de beneficii ale plantei de oregano au fost observate din cele mai vechi timpuri de populațiile din întreaga lume, fiind folosit pentru a trata diferite probleme de sănătate.
Read more: Oregano, leac pentru sindromul metabolic