Main menu

header

Plante care înfloresc spectaculos noaptea

954 23 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Indiferent dacă aveți o grădină mare sau doar un petic, vă puteți crea un refugiu înflorit care prinde viață seara, cu anumite specii de flori frumoase potrivite pentru spații exterioare. Deși pentru multe persoane a planta flori care se deschid noaptea este o noțiune ceva mai abstractă, puține lucruri se pot compara cu relaxarea de seară în preajma unor corole fermecătoare, care miros amețitor.

Read more: Plante care înfloresc spectaculos noaptea

Grădinăritul ne face mai sănătoşi şi mai fericiţi

953 23 1de Camelia Onciu

E un lucru știut: conectarea cu natura aduce multe beneficii pentru sănătate. Un nou studiu arată că grădinăritul ajută la stimularea sănătății mintale și la construirea de legături sociale. În plus, atenuează stresul și anxietatea și reduce riscul de apariție a diferitelor boli, chiar și a cancerului. Fie că locuiți la casă sau la bloc, nu ezitați să vă implicați în cultivarea plantelor sau amenajarea spațiului verde, pentru un plus de sănătate!

Read more: Grădinăritul ne face mai sănătoşi şi mai fericiţi

Ce legume puteţi planta sau semăna în septembrie

951 27 1de Gheorghe Zmaranda

Răpciune, așa cum este numită popular septembrie, deși aparent este luna care prevestește prin semnele ei încheierea unui ciclu, este de fapt momentul în care natura se pregătește de regenerare, de reînviere. Grădinile colorate în nuanțele toamnei devin izvoare de energie latentă. În septembrie în grădini se pot planta sau semăna legume, plante aromatice, flori, pomi. Cei care au spațiu limitat sau care nu au deloc teren pe care să îl poată cultiva pot improviza mici grădini în jardiniere.

Read more: Ce legume puteţi planta sau semăna în septembrie

Remedii din bucătărie pentru plantele dumneavoastră

950 27 1de Camelia Onciu

Plantele de apartament și cele din grădină au nevoie de mulți nutrienți pentru a crește sănătoase și cu flori frumoase. Îngrășămintele chimice sunt obținute din molecule sintetice și, în ciuda eficienței lor, dăunează mediului și sănătății. Pasionații de grădinărit apelează din ce în ce mai mult la îngră- șămintele organice din deșeuri vegetale sau animale. Este și o metodă mai ieftină, pentru că se prepară din ceea ce se găsește prin bucătărie. Orezul, băuturile cu cola și zațul de cafea sunt câteva ingrediente care dezvoltă bine plantele și le feresc de dăunători.

Read more: Remedii din bucătărie pentru plantele dumneavoastră

Farmecul inegalabil al arborilor Copacii în miniatură, un plus spectaculos în orice grădină

945 28 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Copacii înfrumusețează curtea, oferă umbră, servesc ca habitat al vieții sălbatice și pot reduce costurile pentru răcorirea casei. Dar nu toată lumea are o grădină generoasă, care să permită creșterea unor exemplare de mari dimensiuni. Pentru cei care vor să aibă totuși arbori există variantele în miniatură, cu sisteme de rădăcină mai compacte și înălțimi mai ușor de gestionat. Opțiunile sunt numeroase, iar satisfacția, garantată.

Read more: Farmecul inegalabil al arborilor Copacii în miniatură, un plus spectaculos în orice grădină

Plantele de birou elimină toxinele din aer în doar opt ore

939 23 3de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Numeroase studii au evidențiat, de-a lungul vremii, beneficiile extraordinare pe care le are prezența plantelor în preajma oamenilor. Dincolo de natură, o cercetare recentă evidențiază capacitatea minunatelor frunze verzi de a elimina în foarte scurt timp toxinele din aerul de la birou.

Read more: Plantele de birou elimină toxinele din aer în doar opt ore

Transplantarea în siguranţă în grădină

939 23 2de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Odată cu venirea anotimpului cald, cu nopțile sale plăcute, transplantarea plantelor în grădină devine o sarcină importantă, care necesită toată atenția. Specialiștii explică secretele unei treceri fără probleme a plantelor din ghivece în exterior.

Read more: Transplantarea în siguranţă în grădină

Plantele au ritm biologic similar cu al oamenilor

939 23 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

O cercetare de dată recentă a relevat faptul că unul dintre mecanismele principale de adaptare a plantelor este faptul că au un „ceas intern” similar cu al oamenilor.

Read more: Plantele au ritm biologic similar cu al oamenilor

Patru specii de flori din ţara noastră protejate prin lege

937 23 1de Gheorghe Zmaranda

România dispune încă de o biodiversitate extraordinară. Avem în flora endemică țării noastre câteva specii de flori protejate prin lege, plante pe care cu siguranță le-ați întâlnit în călătoriile dumneavoastră. Acestea sunt, așadar, și mai prețioase prin faptul că sunt rare. Bulbucul de munte, rododendronul, floarea-de-colţ și laleaua pestriță (floarea şah) sunt patru specii cu statut special. Sunt ocrotite prin lege, dar până la final supraviețuirea lor în habitatele naturale depinde de conștiința fiecărui om care le întâlnește în drumul său. Pentru că în această perioadă le vom admira înflorite, este important să ne amintim că trebuie să ne bucurăm de „comorile” pe care ni le pune la dispoziție natura fără să le distrugem.

Read more: Patru specii de flori din ţara noastră protejate prin lege

Beneficiu însemnat pentru toate plantele Mulcirea, secretul verdelui intens din grădină

936 27 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Procedeu pe care pasionații de grădinărit îl cunosc foarte bine, mulcirea este, în esență, îmbunătățirea compoziției solului prin aplicarea unui îngrășământ rezultat din resturile vegetale. Pe lângă faptul că nu modifică datele naturale ale spațiului, această acțiune de fertilizare asigură un verde intens al frunzișului, indiciu al sănătății plantelor.

Read more: Beneficiu însemnat pentru toate plantele Mulcirea, secretul verdelui intens din grădină

Primăvara este anotimpul ideal pentru crearea unui colţişor de natură în casă, care să vă asigure un aer proaspăt şi bună dispoziţie Sfaturi utile pentru îngrijirea specială a plantelor de interior

932 27 1de Simona Soare şi Flori Pintea

Plantele de interior aduc un parfum suav și texturi interesante oricărui spațiu, având un efect relaxant asupra psihicului. Farmecul acestora poate transforma o simplă casă într-un cămin plin de viață, chiar dacă locuința este amenajată într-un stil minimalist. Potrivit specialiștilor, plantele au nevoie, primăvara, de o îngrijire specială mai mult ca oricând. Acest aspect le va menține viguroase și pregătite pentru temperaturile ridicate din vară.

Read more: Primăvara este anotimpul ideal pentru crearea unui colţişor de natură în casă, care să vă asigure...