Main menu

header

Fenomene inexplicabile ale Nordului

927 28 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Statele din nordul Europei au rămas din multe puncte de vedere pline de mistere, aici înregistrându-se de-a lungul timpului numeroase fenomene inexplicabile care încă stârnesc uimirea opiniei publice și provoacă cercetătorii.

Read more: Fenomene inexplicabile ale Nordului

Alunecări în timp Straniile călătorii în trecut şi în viitor

917 29 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Unele dintre cele mai fascinante întâmplări din sfera celor fără explicație științifică sunt faimoasele alunecări în timp, stranii călătorii în trecut și în viitor, pe care le experimentează oameni care se trezesc trimiși, inexplicabil și brusc, din prezent în alt timp.

Read more: Alunecări în timp Straniile călătorii în trecut şi în viitor

Misterele lumii de dincolo Întâlniri paranormale greu de explicat

877 28 1de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Există oameni care nu pot fi bănuiți de obsesii paranormale și care au descris întâlniri cu entități din altă lume ce sunt și astăzi foarte greu de explicat cu argumente științifice.

Read more: Misterele lumii de dincolo Întâlniri paranormale greu de explicat

Poveşti teribile despre vieţi anterioare

860 28 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Nu este un secret faptul că există persoane - printre care numeroși copii - care afirmă că au trăit vieți anterioare și provoacă o lume întreagă cu amintiri pe care în mod normal nu ar avea de unde să le aibă. Controversele pe tema reîncarnării se țin lanț, iar fiecare caz face înconjurul lumii.

Read more: Poveşti teribile despre vieţi anterioare

Ştiinţa studiază paranormalul Percepţia supranaturalului şi mintea umană

854 28 1de Călin Popa şi Silviu Ghering

În lumea modernă, casele bântuite nu mai inspiră teamă în masă, vrăjitoarele au rămas undeva în negura istoriei, iar zombii sunt percepuți ca mostre de machiaj reușit. Cât despre vampiri, Robert Pattinson i-a făcut chiar fermecători. Dar toate acestea numai în cărți, pe internet și la televizor. În lumea reală, supranaturalul dă frisoane. Iar știința con- firmă aceste percepții.

Read more: Ştiinţa studiază paranormalul Percepţia supranaturalului şi mintea umană

Misterele zânelor rele

850 28 3de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

În general, termenul de zână duce cu gândul la o creatură angelică și benefică. Dar istoria paranormalului a consemnat și nenumărate povești cu zâne malefice, una mai teribilă decât alta.

Read more: Misterele zânelor rele

Posedaţi şi exorcizări care au terifiat lumea

850 28 1de Călin Popa şi Silviu Ghering

Poveștile despre persoane posedate de demoni și încercările de a le exorciza vin din negura vremurilor și nu au o explicație științifică. Au, pe de altă parte, un loc de cinste în pleiada de manifestări paranormale care umplu literatura de acest tip și terifiază o lume întreagă de fiecare dată când se petrec.

Read more: Posedaţi şi exorcizări care au terifiat lumea

Inexplicabilul… palpabil Fenomene paranormale cu dovezi

838 28 1de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Există cazuri de fenomene paranormale care îi pot lăsa fără cuvine pe cei mai sceptici dintre cei care se îndoiesc că așa ceva există. Cum oamenii sunt foarte departe de a fi explicat științific o mulțime de aspecte ale vieții, argumentele și dovezile unora dintre cele mai ciudate întâmplări misterioase fac din aceastea cazuri considerate convingătoare.

Read more: Inexplicabilul… palpabil Fenomene paranormale cu dovezi

Teorie-şoc despre construcţia piramidelor

825 14 1de Sorin Dumitrescu şi Adrian Barna

Steaua Alpha Draconis, cunoscută și sub numele de Thuban, este situată la aproximativ 270 de ani-lumină distanță, în constelația nordică Draco. Nu e stea foarte strălucitoare, dar Alpha Draconis şi-a dobândit faima dintr-un rol istoric pe care l-a jucat în urmă cu aproximativ 4.700 de ani, încă de pe vremea când primele piramide erau construite în Egipt. Astronomii care folosesc datele de la satelitul TESS (Transiting Exoplanet Survey) de la NASA au fost surprinși când au descoperit că steaua strălucitoare Alpha Draconis și companionul ei au parte de eclipse reciproce.

Read more: Teorie-şoc despre construcţia piramidelor

Poveştile spiritelor care „vorbesc“ cu cei vii

825 16 1de Daniel Şuta şi Adrian Barna

Viața de Apoi înspăimântă și fascinează deopotrivă. Ce se întâmplă după marele prag? Și mai ales este posibilă vreo legătură care să permită celor dispăruți să ia legătura în vreun fel cu cei îndurerați pe care i-au lăsat în urmă? Există mărturii care converg spre ideea că acest lucru este posibil.

Read more: Poveştile spiritelor care „vorbesc“ cu cei vii

Celebre obiecte blestemate şi istoria lor uluitoare

825 17 2de Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu

Pentru cei care au experimentat cumpărarea unui obiect și apoi, odată dus acasă, au trăit declanșarea unor evenimente de rău augur, încărcătura malefică a obiectelor este un adevăr. Pentru ceilalți, poveștile unor astfel de piese pot fi relevante.

Read more: Celebre obiecte blestemate şi istoria lor uluitoare