Main menu

header

Atunci când diabetul şi osteoporoza sunt „legate“

955 14 1de Simona Lazăr

Diabetul se poate răsfrânge asupra sănătății oaselor, deci nu trebuie să vă mirați dacă una dintre afecțiunile asociate este osteoporoza. Simplul fapt că suferiți de diabet vă poate expune la un risc mare de fractură, cu atât mai mult în cazul pacienților care nu reușesc să își țină sub control boala.

Read more: Atunci când diabetul şi osteoporoza sunt „legate“

Consumul de fructe-de-mare previne pierderea auzului

955 12 2de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Delicioasele fructe-de-mare sunt mult mai mult decât delicatese pe care oceanele lumii le oferă oamenilor, sunt un adevărat tratament. Recent, oamenii de știință canadieni au descoperit că aceste crustacee şi moluşte ajută la protejarea sănătății celulelor din urechea internă.

Read more: Consumul de fructe-de-mare previne pierderea auzului

Se declanşează, de regulă, în a şasea şi a şaptea decadă a vieţii Medic Dan Benţia: „Hidrocefalia cu presiune normală este caracterizată cu precădere de demenţă“

955 15 1de Claudia Mîţoi şi Flori Pintea

Hidrocefalia cu presiune normală este o afecțiune ce apare după acumularea unei cantități ridicate de lichid cefalorahidian la nivelul creierului. De aici și denumirea de „apă la creier”. De regulă, persoanele vârstnice, trecute de 60 de ani, se confruntă cu această patologie. Dan Benția (medalion), medic specialist neurochirurg, ne-a vorbit despre cauzele și simptomele hidrocefaliei cu presiune normală, dar și despre metodele de tratament.

Read more: Se declanşează, de regulă, în a şasea şi a şaptea decadă a vieţii Medic Dan Benţia: „Hidrocefalia...

Dieta antiinflamatoare combate esofagita eozinofilică

955 12 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Inflamația este unul dintre cele mai periculoase fenomene pentru organism - generează numeroase probleme de sănătate, afectează toate sistemele organismului și, cu cât este mai îndelungată, cu atât riscul de boli grave crește. Din fericire, procesele inflamatoare pot fi combătute cu ajutorul alimentației.

Read more: Dieta antiinflamatoare combate esofagita eozinofilică

Stiri sanatoase

de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Fumatul creşte pericolul de tulburare bipolară cu 100%

Un nou studiu a constatat că o consecință a fumatului despre care mulți oameni ar putea să nu știe este o creștere a riscului de a dezvolta boli mintale. Cercetătorii de la Universitatea Aarhus arată că fumatul, pe lângă celelalte riscuri cunoscute, în principal de cancer pulmonar, poate crește pericolul de depresie, precum și de tulburare bipolară cu peste 100%. „Cifrele vorbesc de la sine: fumatul provoacă boli mintale. Deși nu este singura cauză, fumatul crește riscul de a fi spitalizat cu o boală mintală cu 250%”, spune expertul Doug Speed.

Read more: Stiri sanatoase

Vindecarea prin sunet

954 10 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Fie că este vorba de Bach sau de Beyoncé, muzica poate provoca o varietate de reacții în corpul și mintea umană. Mulți terapeuți folosesc acest concept pentru a ajuta pacienții să combată o serie de afecțiuni. Terapia cu sunet are un moment de expansiune, stimulată de un interes din ce în ce mai mare pentru sănătate și de rezultate certe în vindecare.

Read more: Vindecarea prin sunet

Bacteriile intestinale pot duce la dezvoltarea autismului?

954 12 2de Georgiana Mihalcea

Autismul este o tulburare de dezvoltare caracterizată printr-un complex de deficiențe care implică dezvoltarea socială, comunicarea și comportamentele repetitive, împreună cu interese restrânse. De asemenea, autismul este asociat și cu anomalii fiziologice. Cercetările recente demonstrează o corelație între microbiota intestinală și autism, cu dovezi care sugerează că modularea microbiotei intestinale poate ajuta la îmbunătățirea simptomelor autismului.

Read more: Bacteriile intestinale pot duce la dezvoltarea autismului?

Stiri sanatoase

de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Ţigara electronică expune la cancer oral

Experții de la Colegiul de Medicină de la Universitatea din Florida au descoperit că folosirea țigărilor electronice creează reacții chimice în gură care pot distruge bacteriile bune, crescând în același timp germenii care provoacă boli ale gingiilor, carii și modificări celulare care pot duce la cancer. Potrivit specialiștilor americani, ingredientele de „vapat” interferează cel mai adesea cu echilibrul bacterian natural. Se estimează că aproximativ 20 de milioane de adulți fumează țigări electronice numai în SUA.

Read more: Stiri sanatoase

Între aliment, medicament şi otravă Intoxicaţia cu ciuperci are două organe ţintă: rinichii şi ficatul

954 14 1de Adrian Pătrăuceanu şi Flori Pintea

Sunt recunoscute pentru proprietățile lor nutritive, fiind bogate în fibre și proteine, dar sărace în grăsimi și carbohidrați. Sunt situații în care ciupercile otrăvitoare pot fi confundate cu cele comestibile și atunci apar intoxicații grave. Neluate în seamă, acestea pot duce la probleme mari de sănătate, uneori chiar și cu potențial letal. Specialiștii spun că în acest moment, în România, există 50 de specii de ciuperci otrăvitoare.

Read more: Între aliment, medicament şi otravă Intoxicaţia cu ciuperci are două organe ţintă: rinichii şi...

Ce este anxietatea de meniu şi cum se tratează

954 12 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Foarte multe persoane care ies la restaurant se simt copleșite de parcurgerea meniului și înregistrează ceea ce specialiștii numesc anxietate de meniu. Manifestându-se în principal la generațiile tinere, acest alai de simptome se întâlnește din ce în ce mai frecvent.

Read more: Ce este anxietatea de meniu şi cum se tratează

Pot să dispară după rezolvarea problemei care le-a cauzat Medic Raluca Prisecaru-Sîrbu: „Palpitaţiile pot să apară în orice etapă a vieţii, atât la tineri, cât şi la vârstnici“

954 15 1de Georgiana Mihalcea

Atunci când simțiți că inima vă bate cu putere, mai repede și mai intens decât de obicei, mai mult ca sigur suferiți de palpitații. Acestea pot dura secunde, minute sau chiar mai mult timp și este posibil să le simțiți în piept sau la nivelul gâtului. Doctor Raluca Prisecaru-Sîrbu (medalion), medic primar cardiolog cu competență în Electrofiziologie invazivă în cadrul Clinicii Medicover Galați, ne-a dezvăluit faptul că pot apărea oricând, în timpul unei activități fizice, dar și când vă odihniți. De cele mai multe ori sunt asociate cu perioadele stresante, dar poate avea și alte cauze. Deși pot fi neplăcute, palpitațiile sunt frecvente și, în majoritatea cazurilor, inofensive.

Read more: Pot să dispară după rezolvarea problemei care le-a cauzat Medic Raluca Prisecaru-Sîrbu:...