de Camelia Onciu
Puteți curăța lucrurile din casă folosind doar făină. Acest ingredient nu are doar întrebuințări culinare, este ideal și pentru a curăța chiuveta, pentru a îndepărta petele de grăsime sau pentru a face podeaua să strălucească. Această pulbere albă, folosită de obicei la gătit, este o soluție foarte economică și ecologică pentru curățenie. Este un produs nedăunător, care nu necesită precauții, spre deosebire de înălbitori. În plus, făina este un element biodegradabil, sigur pentru mediu.
Read more: Cum vă ajută făina la curăţenia casei?de Roxana Istudor şi Flori Pintea
Dezvoltarea unor bune obiceiuri financiare este un efort care aduce o mulțime de beneficii. Specialiștii recomandă câteva măsuri care pot fi luate și care, odată devenite reflexe, oferă un sentiment de siguranță foarte important pentru echilibrul interior.
Read more: Siguranţă financiară şi echilibru interior Obiceiuri sănătoase de gestionare a banilorde Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Decizia de a-i oferi copilului primul telefon mobil inteligent este una dintre cele mai complexe pentru părinți, date fiind potențialele urmări și numeroasele semnale de alarmă din toate direcțiile - de la pericolele de pe internet până la dependență și pierderea interesului pentru alte activități. Specialiștii au anumite recomandări pentru momentul în care cel mic pri- mește în dar primul său smartphone.
Read more: Un cadou cu miză enormă Reguli de siguranţă pentru momentul în care copilul primeşte primul...de Georgiana Mihalcea
Din vara anului 2023 legea s-a modificat, astfel încât minorii care au 16 ani împliniți pot ieși neînsoțiți din țară, dar numai în anumite condiții. Pentru ceilalți, regulile anterioare rămân în vigoare: copiii pot călători în străinătate în baza documentului de călătorie individual valabil - pașaport sau carte de identitate (cei peste 14 ani) numai însoțiți, cu acordul părinților ori al reprezentanților legali. În rândurile următoare vom prezenta ce documente trebuie arătate autorităților la ieșirea din țară, pentru fiecare situație posibilă: însoțit de ambii părinți, de unul singur, de o terță persoană ori singur.
Read more: Schimbare de lege: minorii de peste 16 ani pot ieşi neînsoţiţi din ţarăde Camelia Onciu
Talcul, sau silicatul de magneziu, este un mineral cu numeroase proprietăți folosit în diverse ramuri ale industriei, dar și în gospodărie. Este unul dintre ingredi- entele bunicii, pe care trebuie să-l aveți mereu la îndemână. Ușor de găsit și ieftin, talcul are mai multe utilizări decât ne-am aștepta: de la curățarea petelor și combaterea mucegaiului, până la îngrijirea corporală.
Read more: Întrebuinţări mai puţin obişnuite ale pudrei de talcde Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu
Căutarea fericirii e, într-un fel, aidoma căutării frumuseții - subiectivă, foarte personală, o călătorie unică pentru fiecare. Părinții fondatori ai SUA au statuat-o ca drept fundamental, iar specialiștii i-au creionat unele repere, care pot ghida pe oricine pe drumul spre fericire.
Read more: Gesturi mici, rezultate enorme La ce renunţă oamenii cu adevărat fericiţi…de Camelia Onciu
De obicei, folosim înălbitori chimici pentru a reda hainelor culoarea albă, strălucitoare. Dar există și remedii care restabilesc albul inițial rapid și ușor, doar cu ingrediente care se găsesc prin casă.
Read more: Cei mai buni înălbitori naturali pentru hainele dumneavoastrăde Camelia Onciu
Dacă aveți un copil acasă, probabil că sunteți familiarizați cu cea mai recentă jucărie: slime! Este o pastă amuzantă care vă permite să petreceți momente bune cu familia sau prietenii. Încercați aceste rețete pentru o imersiune în arta creativității alături de copii.
Read more: Cum să faceţi singuri Slimede Simona Soare şi Daniel Şuta
Pentru mulți angajați, ziua de muncă se desfășoară după același program cu sarcini plictisitoare, neinteresante și repetitive, iar acest lucru îi determină să fie mai puțin motivați. Dacă vă numărați printre aceștia, puteți aplica metode menite să vă creeze senzația unui nou loc de muncă. Cu ajutorul acestor strategii, veți reuși să vă reinventați jobul, chiar dacă ocupați același post de mai mulți ani. Schimbările de la locul de muncă sunt binevenite în viața tuturor, la un moment dat, indiferent că vorbim despre modificarea priorităților sau a programului zilnic, a modului în care interacționăm și lucrăm.
Read more: Dorinţa de schimbare profesională apare mai devreme sau mai târziu la toţi angajaţii Metode de...de Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Cu toţii folosim oţetul pentru gătit, dar acest lichid fermentat are o serie largă de utilizări în gospodărie. Unele dintre acestea sunt cel puțin surprinzătoare, dar au un efect garantat, aspect foarte important în condițiile în care chimicalele folosite în casele oamenilor sunt puse de cercetători în categoria alarmelor pentru sănătate.
Read more: Utilizări surprinzătoare ale oţetuluide Roxana Istudor şi Adrian Barna
În orice casă, lucrurile se tot adună și pot ajunge la un moment dat să se constituie în adevărate aglomerări - prin dulapuri rămân haine și alte textile care nu mai sunt purtate, prin bucătării tot felul de recipiente care nu mai sunt foarte importante odată cu apariția altor electrocasnice sau a creșterii copiilor etc. Toate acestea se pot organiza, potrivit specialiștilor, cu câteva măsuri foarte simple, iar spațiul obținut nu va face decât să contribuie la un trai mai aerisit.
Read more: Inspiraţie pentru un plus de spaţiu Metode eficiente de eliminare a aglomerării de obiecte casnice