Main menu

header

Jennifer Garner, de la actorie la… bucătărie

679 30 1de Gabriela Militaru şi Eduard Popa

În afara micului ecran, Sydney Bristow nu mai este frumoasa spinoană internațională din serialul „Alias”. Este persoana reală Jennifer Garner, care, în loc să se antreneze pentru misiuni secrete, are grijă de cei trei copii ai săi și, mai nou, adoră să gătească. Faimoasă, de asemenea, pentru rolurile din „Fantomele fostelor iubite” și „Azi 13, mâine 30”, actrița în vârstă de 45 de ani și-a descoperit pasiunea pentru gastronomie și petrece din ce în ce mai mult timp încercând preparate noi. Și pentru ca bucuria noii îndeletniciri să nu fie trăită departe de ochii admiratorilor, actrița s-a gândit să documenteze sesiunele sale de gătit pe Facebook sub forma unor filmulețe cu titlul „Pretins spectacol de gătit”. Printre rețetele propuse se numără delicioasa turtă dulce cu miere și brioșele englezești. Jennifer a recunoscut că are și un idol în ale bucătăriei, în persoana Inei Garten, faimoasa chef cunoscută și sub numele de „Contesa desculță”. În 2015, Garten și Garner au gătit împreună biscuiți de ciocolată, napi cu parmezan și pește-spadă de Provence pentru cea de-a 43-a aniversare a actriței. Evenimentul a făcut subiectul filmului „Contesa în L.A.”, o miniserie prin care Garten își promovează rețetele gătind alături de celebrități.

Read more: Jennifer Garner, de la actorie la… bucătărie

Reţete-minune cu care a slăbit Oprah Winfrey

678 30 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Celebra realizatoare de televiziune Oprah Winfrey și-a petrecut mare parte din viață luptând cu kilogramele în plus. Dar, în ultima perioadă, vedeta a găsit o modalitate de a se menține la o greutate normală și de a nu se lipsi totuși de plăcerea de a mânca. Toate aceste eforturi sunt detaliate în prima sa carte de bucate, „Food, Health and Happiness” („Mâncare, sănătate și fericire”), în care Oprah prezintă și o serie de rețete savuroase.

Read more: Reţete-minune cu care a slăbit Oprah Winfrey

Insectele, hrana viitorului?

677 27 1de Carmen Ciripoiu şi Alexandru Brădescu

Privite cu dezgust și asociate cu un comportament primitiv de o categorie de oameni, dar considerate adevărate delicatese de altă clasă de persoane, insectele tind să fie transformate în mâncarea principală a omenirii. O soluție la criza de hrană cu care se estimează că lumea se va confrunta într-un viitor nu tocmai îndepărtat.

Read more: Insectele, hrana viitorului?

Reţete inedite din mentă cu aromă de ciocolată

677 26 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Menta cu aromă de ciocolată este un ingredient care poate face toată diferența între o rețetă cu gust obișnuit și un preparat de zile mari. Frunzele parfumate pot fi adăugate în orice desert și chiar în băuturi, dându-le o savoare inedită.

Read more: Reţete inedite din mentă cu aromă de ciocolată

Meniuri delicioase şi sănătoase pentru diabetici

676 26 1de Carmen Ciripoiu şi Alexandru Brădescu

Diabetul este o afecțiune pe care o puteți ține sub control dacă respectați câteva reguli de bază: aveți grijă ca glicemia să fie în limitele normale, respectați tratamentul medicului și planul alimentar recomandat de specialist, faceți mișcare și, foarte important, păstrați mereu o atitudine optimistă. Iată câteva idei de preparate pentru diabetici sănătoase și pline de savoare.

Read more: Meniuri delicioase şi sănătoase pentru diabetici

Antonio Bachour, regele croissantelor

675 30 1de Gabriela Militaru şi Florica Pintea

Antonio Bachour este un renumit chef născut în Puerto Rico care, la 43 de ani, este situat în top 10 al celor mai buni patiseri din America. El este printre puținii gastronomi din lume care a absolvit o facultate de profil, Johnson & Wales University din Statele Unite ale Americii, dar a urmat și cursuri de gastronomie, cum ar fi cel de la prestigioasa școală de ciocolatieri, Valrhona din Franța. Pe lângă o gamă variată de dulciuri, Bachour este renumit pentru delicioasele croissante pe care le prepară, ale căror rețete le-a adunat în cea mai recentă publicație a sa „Bachour, brutarul” din care spicuim câteva mostre apetisante.

Read more: Antonio Bachour, regele croissantelor

Mimi Thorisson, o bloggeriţă care găteşte la castel

674 26 1de Gabriela Militaru şi Florica Pintea

Mimi Thorisson a reușit să transforme un vis de o viață în realitate: să treacă de la statutul de blogger gastronomic la acela de publicist de cărți culinare și gazda unui bistro inedit. Împreună cu soțul său, franțuzoaica faimoasă ca „food-guru” a reușit într-un timp foarte scurt să restaureze Castelul Maucaillou, din sud-vestul Franței, zona Médoc, și să-l transforme într-un restaurant. Aici, ea își pune în practică sutele de rețete de inspirație internațională. Și tot de aici își conduce propriul blog, unde postează sfaturi pentru cei care doresc să facă din gastronomie o artă și un mod de viață, dar scrie și cărți cu rețete culinare delicioase.

Read more: Mimi Thorisson, o bloggeriţă care găteşte la castel

Cele mai costisitoare deserturi

673 26 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Sunt foarte puțini oameni care rezistă cu adevărat unui desert. Iar când produsele dulci sunt și elaborate și în combinații irezistibile de arome și culori, tentația este supremă. Cele mai extravagante deserturi au și prețuri pe măsură. Iată câteva „campioane”.

Read more: Cele mai costisitoare deserturi

Reţete delicioase cu leurdă

672 30 1de Florica Pintea şi Gabriela Comşa

Leurda este bună de cules chiar înainte ca florile sale sub formă de stea să înflorească, adică în lunile martie-aprilie. Iată şi opt reţete fabuloase în care puteți folosi recolta de acest an de leurdă!

Read more: Reţete delicioase cu leurdă

Lavinia Pârva găteşte cu talent: „Îmi plac mâncărurile tradiţionale, dar şi deserturile exotice“

671 26 1de Luana Mare şi Florica Pintea

Chiar dacă se împarte între concerte şi şcoala de talente pe care o patronează, Lavinia Pârva găseşte timp şi pentru bucătărie. Spune că sunt anumite evenimente din viaţa sa şi a lui Ştefan Bănică jr pe care le marchează şi cu bucate delicioase preparate ca la mama acasă. „Îmi place să gătesc, am învăţat de la mama, dar recunosc că şi acum stau cu telefonul în mână atunci când fac mâncare. O sun şi-i cer sfaturi. S-a întâmplat ca, de un Crăciun, să-mi iasă sărmăluţele mai bune decât ale mamei. Norocul începătorului. De asemenea, fac o salată boeuf foarte bună şi o pregătesc întotdeauna numai eu de Sărbători aici, acasă, în familie. Fac sărmăluţe, salată boeuf, chem toţi prietenii şi sunt foarte mândră de ceea ce-mi iese. Mai gătesc atunci când am timp şi am câteva reţete pe care le recomand cu drag”, spune cântăreaţa.

Read more: Lavinia Pârva găteşte cu talent: „Îmi plac mâncărurile tradiţionale, dar şi deserturile exotice“

Un american la vârful ierarhiei culinare mondiale: Thomas Keller

670 26 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Primul și singurul chef american cu șapte stele Michelin, decorat cu Legiunea de Onoare, Thomas Keller a scris cinci cărți de bucate vândute în peste un milion de exemplare și a inițiat trenduri culinare care vor rămâne mult timp după ce șeful își va duce la îndeplinire intenția (anunțată) de a se retrage.

Read more: Un american la vârful ierarhiei culinare mondiale: Thomas Keller

Un caleidoscop de gusturi: bucataria poloneza

669 30 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Bucatele care se gătesc prin tradiție în țara cavalerilor lui Sienkiewicz sunt un adevărat mozaic de gusturi și de arome, cu accente est-europene și cu amprente discrete ale gastronomiilor franceză și italiană.

Read more: Un caleidoscop de gusturi: bucataria poloneza

Tradiţia mâncatului cu mâna şi satisfacţiile sale

668 26 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Prima mențiune documentară a tacâmurilor în Occident vine din secolul al XIII-lea. Așadar, de opt secole, vesticii consideră mân­­catul cu mâna ca fiind necivilizat. Dar roata istoriei se întoarce încet, și de­liciile acestei tradiții, care se păs­trează într-o bună parte a lumii, ies tot mai mult la iveală, „conta­mi­nând” stilul națiunilor dezvoltate.

Read more: Tradiţia mâncatului cu mâna şi satisfacţiile sale

Cele mai gustoase rețete de mujdei

667 26 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Sos de căpătâi al bucătăriei românești, mujdeiul este nelipsit de pe orice masă. Și chiar dacă aroma sa persistă nu ore, ci chiar zile după îngurgitare, asta nu-i împiedică cu nimic pe toți care l-au gustat măcar o dată să-l iubească. Iată care sunt cele mai gustoase și, totodată, inedite rețete de mujdei.

Read more: Cele mai gustoase rețete de mujdei

Idei geniale şi gustoase pentru pacheţelul celor mici

666 30 1de Carmen Ciripoiu

Nu știți ce metode să mai întrebuințați pentru a-i determina pe micuții dumneavoastră să consume mâncare auten- tică, ce conţine ingrediente naturale, hrănitoare, pline de vitamine și minerale? Iată câteva idei creative pentru pachețelul celor mici, care vor fi pe placul lor și îi vor scoate, totodată, pe părinți din încurcătură.

Read more: Idei geniale şi gustoase pentru pacheţelul celor mici

Mâncarea plutitoare, gata să elimine tacâmurile

666 31 4de Roxana Istudor

Tacâmurile sunt pe cale să devină amintire. Cel puțin asta susțin cercetătorii britanici, care au realizat mâncarea care levitează și vine direct spre gura celui înfometat.

Read more: Mâncarea plutitoare, gata să elimine tacâmurile

Cuptorul cu microunde poate fi controlat prin inteligenţă artificială

666 31 3de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Unul dintre cei mai mari retaileri din lume, Amazon, anunță intrarea inteligenței artificiale în lumea electrocasnicelor și, pe cale de consecință, o adevărată revoluție în domeniu.

Read more: Cuptorul cu microunde poate fi controlat prin inteligenţă artificială

Desfăcătorul de sticle care nu înlătură dopul

666 31 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Un dispozitiv uimitor, care vine împreună cu o aplicație specială pe telefonul mobil, vă toarnă vin în pahar fără să înlăture dopul și poate realiza o „rezervă virtuală” din vinurile pe care le aveți, recomandând ce fel se potrivește unui anumit film pe care doriți să-l vizionați.

Read more: Desfăcătorul de sticle care nu înlătură dopul

Pizza, un preparat de patrimoniu mondial

665 30 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Arta cu care napolitanii prepară pizza, denumită „pizzaiolo”, a fost declarată parte din patrimoniul imaterial al umanității, a decis UNESCO. Priceperea napoletanilor în a face acest preparat care a devenit celebru în toată lumea a fost susținută pentru înscrierea între comorile umanității de două milioane de persoane, care au semnat o petiție online în acest sens. Dincolo de abilitatea mișcărilor, pizza napolitană e un amestec de cântece, de zâmbete și de spectacol, de artă completă a bucuriei de a trăi, care datează de secole.

Read more: Pizza, un preparat de patrimoniu mondial

Reţetele magice ale celebrului chef Alain Ducasse

664 26 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Al doilea cel mai premiat chef cu stele Michelin din lume, Alain Ducasse, și-a extins restaurantele pe trei continente fără ca vreunul dintre aceste localuri să facă un milimetru rabat la calitatea desăvârșită. Considerând gătitul „o poveste de dragoste”, Alain Ducasse a cucerit lumea cu rețete care au dus arta gastronomică dincolo de standardele cel mai înalte.

Read more: Reţetele magice ale celebrului chef Alain Ducasse

Preparate delicioase inventate întâmplător

663 26 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

În timp ce chefii din toată lumea și-au făcut un scop din a crea cele mai neașteptate și mai inovatoare preparate, au existat și momente în timp care au dat la iveală, din pură întâmplare, uneori chiar din greșeală, unele dintre cele mai cunoscute alimente.

Read more: Preparate delicioase inventate întâmplător