de Cristina Tache
Originară din Asia şi America de Nord, rubarba, numită şi revent, a fost utilizată iniţial pentru proprietăţile sale medicale sau ornamentale, mai târziu devenind un ingredient folosit des la prepararea deserturilor, dar şi a altor feluri de mâncare. Această plantă este delicioasă şi are un gust puţin acrişor. Iată câteva reţete gustoase pe care le puteţi încerca.
Read more: Reţete cu rubarbăde Ana Trifan
Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.
Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (XIV)de Cristina Tache
Fructele se servesc, de obicei, ca desert, ca gustare sau se folosesc pentru prepararea prăjiturilor şi a salatelor răcoritoare. Însă, bucătarii pricepuţi le-au adaptat în mâncăruri care mai de care mai gustoase. Dacă nu aţi fost tentaţi până acum să încercaţi astfel de preparate la restaurante, vă propunem să începeţi cu câteva reţete delicioase pe care le puteţi prepara acasă.
Read more: Mâncăruri cu fructede Ana Trifan
Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.
Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (XIII)de Mariana Borloveanu
Cireşele au fost cultivate prima oară în Orientul Apropiat, pentru ca, într-un târziu, să ajungă şi la noi. La toate popoarele, aceste minunate fructe sunt considerate o binefacere - grecii spun despre ele că sunt roade ale zeilor, iar chinezii şi japonezii au ridicat florile de cireş la rang de simbol al reînnoirii. Şi pentru că ne putem bucura de ele o perioadă scurtă, trebuie să profităm din plin. De aceea vă oferim patru reţete delicioase.
Read more: Delicii cu cireşede Ana Trifan
Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.
Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (XII)de Ana Trifan
Mascarpone este un tip de brânză de origine italiană, foarte folosit în regiunea Lombardia, unde de altfel este cunoscut încă din secolele al XVI-lea şi al XVII-lea. Se spune că numele său vine de la mascarpa, un produs pe bază de lapte din zona Lombardiei, sau de la mascarpia, cuvântul din dialectul lombardez care desemnează ricotta, o altă specialitate de brânză italiană (deşi mascarpone nu e făcută din zer, ca ricotta, ci din brânză maturată). Italienii o folosesc deseori în loc de unt sau chiar în loc de parmezan, pentru a îngroşa risotto şi este principalul ingredient din celebra prăjitură tiramisu. Iată câteva reţete delicioase prin care vă veţi putea bucura de gustul mascarpone.
Read more: Reţete cu mascarponede Ana Trifan
Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.
Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (XI)de Elena Şerban
V-aţi gândit vreodată să mâncaţi greieri, viermi, ouă clocite sau vene de vită? Ei bine, deşi pentru europeni, şi mai ales pentru români, astfel de produse sunt considerate… hidoşenii, acestea sunt doar câteva dintre delicatesele unor popoare ale lumii. Diferenţele dintre popoare sunt semnificative. Atât în ceea ce priveşte limba pe care o vorbesc, cât mai ales în ceea ce priveşte cultura şi obiceiurile. Însă puţini şi-au imaginat că, din punct de vedere al mâncărurilor, diferenţele sunt uluitoare. Dacă nouă ni se pare că o ciorbă de burtă de vită este delicioasă sau nu ne imaginăm un Crăciun fără caltaboş (care, de fapt, e intestinul gros al porcului), alte popoare pot spune că aceste delicatese sunt odioase. În aceeaşi măsură, noi putem considera cea mai iubită mâncare din Singapore - capul de peşte în sos curry - un adevărat chin.
Read more: Preparate culinare ciudatede Ana Trifan
Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.
Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (X)de Ana Trifan
Pentru ca micuţii dumneavoastră să aibă o masă veselă şi ca să-i convingeţi mai uşor să mănânce anumite alimente vă sugerăm în numărul de azi câteva reţete dedicate lor. Cu ajutorul ingredientelor din orice bucătărie puteţi prepara din sandvişurile, salatele sau deserturile obişnuite adevărate jucării, care-i vor face pe copii să nu se mai dezlipească de masa cu bunătăţi haiose.
Read more: Reţete haioase pentru copiide Ana Trifan
Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.
Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (IX)de Ana Trifan
Din ce aveţi prin frigider - ouă, un rest de caşcaval, ciuperci, cârnăciorii picanţi care n-au fost mâncaţi la ultimul grătar - puteţi încropi checuri-aperitiv. Acestea sunt gustoase şi se prepară, de cele mai multe ori, rapid. În plus, arată ca şi cum v-aţi fi dedicat o zi întreagă în bucătărie numai acestui fel de mâncare, iar familia şi oaspeţii vă vor aprecia cu siguranţă.
Read more: Checurile-aperitiv: rapide şi savuroasede Ana Trifan
Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.
Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (VIII)de Ana Trifan
În a şasea zi a lunii ebraice Sivan, evreii sărbătoresc Shavuotul, cunoscut şi sub numele de „Sărbătoarea recoltei”. În calendarul nostru, aceasta începe la 18 mai, odată cu apusul soarelui, şi se încheie la 20 mai. Cu această ocazie, evreii marchează momentul dăruirii Torei (cartea fundamentală a religiei iudaice), dar şi aducerea primelor fructe la templu. Casele şi sinagogile sunt împodobite cu iarbă şi flori, ce amintesc de recolte şi natură, dar şi de Muntele Sinai, pe care se aflau evreii la dăruirea Torei. Prima masă festivă de Shavuot are la bază produsele lactate, în cinstea Israelului, pământul unde curge „lapte şi miere”. Iată câteva reţete delicioase, pe care evreii le gătesc de Shavuot, şi pe care le puteţi încerca pentru un prânz sau pentru o cină.
Read more: Masa cu lactate, de sărbătoarea evreiască Shavuotde Ana Trifan
Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.
Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (VII)de Cătălina Rafailă
Mexic este una dintre ţările cu trecut savuros. Aici s-au inventat unele dintre cele mai delicate turte, dar şi cele mai iuţi preparate cu sos. Amintim câteva dintre ele, adoptate de restaurantele cu specific internaţional, ca fiind adevărate opere de artă.
Read more: O călătorie gastronomică în Mexicde Ana Trifan
Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.
Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (VI)de Ana Trifan
Pentru un mic dejun delicios, dar şi pentru a vă impresiona oaspeţii, la o masă mai deosebită, cu aperitive gustoase şi frumos ornate, puteţi prepara, rapid şi cu ingrediente aflate mai mereu la îndemână, tartine cu diferite paste.
Read more: Paste delicioase pentru tartinede Ana Trifan
Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.
Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (V)de Ana Trifan
Ceapa şi usturoiul verde, ştevia, spanacul, cartofii noi, pătrunjelul şi mărarul vă pot fi aliaţi de nădejde în preparea unor delicioase omlete de primăvară. Sunt proaspete şi uşoare, numai bune pentru a vă asigura un mic dejun sănătos, dar consistent.
Read more: Omlete delicioase