de Cristina Tache
Fie că este vorba despre legume în diverse aluaturi, brânzeturi sau carne în compoziţii speciale, preparatele pane sunt gustoase şi apreciate la orice masă. Vă propunem să încercaţi câteva reţete deosebite, pentru toate gusturile.
Read more: Preparate pané pentru toate gusturile- Bucate de Cartea Recordurilor
La începutul acestui an, un grup de 55 de patiseri mexicani a preparat, în Ciudad de Mexico, cea mai mare plăcintă cu brânză dulce din lume. Maeştrii patiseri au folosit 800 kg de brânză, 800 de iaurturi, 350 kg de aluat, 250 kg de zahăr, 150 kg de unt şi 100 kg de căpşuni! Uriaşa plăcintă a intrat în Guinness Book la 26 ianuarie 2009, fiind desemnată cea mai mare şi mai înaltă plăcintă cu brânză din lume. Minunăţia culinară a cântărit peste două tone, a măsurat doi metri şi jumătate în diametru şi a avut 55 cm în înălţime. Cele 20.000 de porţii rezultate au fost trimise în cartierele sărace ale capitalei mexicane.
de Cristina Tache
Bogaţi în proteine şi cu foarte puţină grăsime, melcii sunt la mare cinste în Portugalia, Spania sau Grecia, dar cel mai cunoscut preparat din melci este escargotul, delicatesa franţuzească. Chiar dacă, din păcate, în România melcii sunt consumaţi mai rar, vă invităm să încercaţi câteva preparate care se pot afla pe mesele noastre şi în timpul postului, melcii fiind introduşi de Papă pe lista alimentelor de post.
Read more: Reţete cu melcide Claudia Stan
- Bucate de Cartea Recordurilor
Oamenii din Costa Rica au organizat un adevărat festin, gătind un taco cu o lungime totală de 6,1 m! Evenimentul a fost marcat de sosirea reprezentanţilor de la Cartea Recordurilor la faţa locului la 9 august 2008. Tacoul a fost făcut din cantităţi uriaşe de brânză, peşte, salată de varză, roşii, ceapă, cartofi şi sos. Interesant a fost faptul că toţi banii care s-au strâns din vânzarea bucăţilor de taco au fost donaţi unui liceu care studiază şi protejează ecosistemele.
de Cristina Tache
În toată lumea creştină, mielul este simbolul lui Iisus Hristos, care s-a jertfit pentru păcatele lumii. Creştinii mănâncă la masa de Paşte preparate din carne de miel, această tradiţie fiind prezentă în majoritatea ţărilor europene. Pentru o masă îmbelşugată, vă propunem câteva reţete delicioase.
Read more: Reţete cu mielde Cristina Tache
Pasca, cozonacul, colacii fac parte din tradiţiile pascale. Ele sunt nelipsite din casele creştinilor în aceste zile sfinte. Pentru a păstra obiceiurile tradiţionale româneşti, vă propunem câteva reţete cu care să umpleţi masa la ceas de sărbătoare.
Read more: Preparate tradiţionale- Făina trebuie să fie uscată, de bună calitate, iar ouăle proaspete;
- La frământat, coca nu trebuie să se rupă, ci să fie elastică;
Read more: Secrete pentru cozonacide Claudia Stan
- Bucate de Cartea Recordurilor
La 8 februarie 2004, la un târg de nunţi organizat de Cazinoul „Mohegan Sun”, din Conneticut, a fost expus cel mai mare tort de nuntă din lume, ce cântărea nu mai puţin de 6.818 kg şi măsura peste cinci metri înălţime! 57 de patiseri au lucrat de zor pentru a face acest tort monstru, care este de trei ori mai mare decât „mititelul” ce deţinea recordul până la acel moment. Din uriaşa prăjitură glazurată cu vanilie şi migdale s-au putut face 59.000 de porţii!
de Cristina Tache
În Duminica Floriilor, cei care au ţinut Postul Paştelui au „dezlegare” la peşte. Pentru o masă cât mai gustoasă şi îmbelşugată la ceas de sărbătoare vă propunem câteva reţete cu care să vă delectaţi invitaţii...
Read more: Reţete cu peştede Claudia Stan
Chile în sos de nuci, o specialitate tradiţională mexicană, a intrat în Cartea Recordurilor la 29 august 2005, ca fiind cea mai mare porţie din lume. Preparatul, inspirat din culorile steagului mexican, conţine ardei iute (verde), sos de nuci (alb) şi seminţe de rodii (roşu) şi a fost pregătit de bucătari pricepuţi, cu ocazia Festivalului „Chile en Nogada”, ce s-a ţinut în Puebla, Mexic.
Read more: Chile în sos de nucide Cristina Tache
Mâncarea de urzici sau de ştevie, ciorba de lobodă şi salatele de untişor sunt la mare preţ primăvara, în special în timpul postului Paştelui. Aceste verdeţuri nu sunt doar gustoase, ci şi sănătoase. O cură cu „frunze” elimină toxinele din organism şi aduce bogăţie de vitamine şi de minerale. Ca să profitaţi din plin de aceste beneficii, iată câteva reţete cu verdeţuri de primăvară.
Read more: Reţete cu verdeţuri de primăvarăde Claudia Stan
Tabouleh-ul, o mâncare tradiţională arăbească, şi-a făcut loc în Cartea Recordurilor. Bucătari din toată Palestina au pregătit la 9 iunie 2006 cel mai mare castron cu acest preparat, având la bază ingrediente tradiţionale, salată verde, măsline, roşii, ulei de măsline, grâu şi mentă. Gazda acestei întreceri a fost oraşul Ramallah. Castronul uriaş a stârnit admiraţia lumii arabe şi nu numai. După includerea în Guinness Book of Records, palestinienii prezenţi la eveniment au „devorat-o”.
de Cristina Tache
Primăvara este momentul potrivit pentru detoxifierea organismului. Dacă în timpul iernii mai facem abuzuri, mâncând mai gras şi mai nesănătos, în lunile de primăvară este bine să consumăm cât mai mult fructe, legume şi mâncăruri fără grăsimi. Vă propunem câteva preparate sănătoase şi foarte uşor de pregătit.
Read more: Reţete fără grăsimiGăsim în magazine tot felul de uleiuri alimentare. În afară de binecunoscutul ulei de floarea-soarelui şi de cel de măsline, mai nou apărut şi folosit la noi în ţară, despre celelalte tipuri de ulei nu ştim mare lucru şi nici eticheta nu ne este de mare ajutor. De aceea vă propunem câteva informaţii de bază despre cele mai cu noscute uleiuri.
Read more: Uleiuri pentru gătitUn mic dejun sănătos accelerează metabolismul, conferă energie trupului, dar şi creierului. De asemenea, diminuează efectul hormonilor ce contribuie la creşterea în greutate. Specialiştii în nutriţie consideră că, la micul dejun, cele mai bune sunt fibrele şi proteinele, alimentele bogate în aceste substanţe fiind digerate mai încet, întârziind mai apoi senzaţia de foame. Pentru că de cele mai multe ori nu luăm micul dejun din lipsă de timp sau de imaginaţie, vă propunem câteva variante sănătoase şi gustoase pentru masa de dimineaţă.
Read more: Reţete pentru micul dejun Bruschetele provin din bucătăria italiană şi sunt aperitive foarte apreciate în întreaga lume. Nu sunt greu de preparat, dar aduc o savoare aparte oricărui meniu. În plus, ele au rolul de a deschide apetitul pentru alte delicii culinare ce urmează să fie servite. Iată câteva reţete cu care să vă delectaţi oaspeţii la o cină cu specific italienesc şi nu numai.
Cu mozzarella
Ingrediente: 400 g baghetă, 400 g roşii, 250 g brânză mozzarella, 100 g file anchois.