Main menu

header

Sculptează şi tonifiază Avantajele fandărilor, exerciţiile care protejează articulaţiile şi fortifică muşchii

955 3 1de Roxana Istudor şi Claudia Mîţoi

Fandările sunt un exercițiu de antrenament de forță care întărește, sculptează și tonifiază corpul. Pe cât de simple, pe atât de eficiente, aceste mișcări pun o presiune minimă pe articulații și au numeroase alte avantaje pentru forma fizică generală.

Read more: Sculptează şi tonifiază Avantajele fandărilor, exerciţiile care protejează articulaţiile şi...

Gamora, gardian al Galaxiei cu un stil de viaţă sănătos Zoe Saldana: „Nutriţia este extraordinar de importantă în viaţa mea“

954 3 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Există doar câteva filme care au generat venituri de peste 1 miliard de dolari la box office, iar Zoe Saldana a apărut în multe dintre ele. Faimoasă pentru felul în care a portretizat femeile puternice care luptă cu forțe enorme, interpreta rolului Gamora din „Gardienii Galaxiei” este mamă a trei copii și arată ca o adolescentă, grație stilului de viață pe care îl menține permanent.

Read more: Gamora, gardian al Galaxiei cu un stil de viaţă sănătos Zoe Saldana: „Nutriţia este extraordinar...

Liposucţia cu laser face să dispară cele mai dificile depozite de grăsime

953 3 2de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Liposucția cu laser este o procedură de conturare a corpului care utilizează energia laserului pentru a elimina excesul de grăsime din diferite zone ale corpului. Tot mai populară pentru că este neinvazivă, această tehnică promite rezultate spectaculoase și durabile.

Read more: Liposucţia cu laser face să dispară cele mai dificile depozite de grăsime

Varecul ajută la pierderea kilogramelor în plus

953 3 1de Camelia Onciu

Varecul este o algă marină folosită în bucătăriile asiatice. În Europa și America de Nord, din varec se obține alginina, utilizată ca liant în mezeluri, înghețată și diverse deserturi. Timp de mii de ani, alga a fost folosită ca îngrășământ. Cercetătorii studiază și posibilitatea utilizării algelor ca aditiv sau înlocuitor nutrițional în pâine. Dar varecul este apreciat și în medicina naturistă, datorită proprietăților sale nutritive excepționale.

Read more: Varecul ajută la pierderea kilogramelor în plus

Dieta de trei ore. Mesele mici şi dese elimină grăsimea abdominală

952 3 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

În timp ce multe dintre dietele „minune” s-au dovedit nesustenabile pe termen lung, expunând oamenii la periculosul efect yo-yo, care dă organismul peste cap, regimul de trei ore se extinde rapid, întrucât poate fi adoptat ca un mod de viață, și-a demonstrat eficacitatea și poate avea ca efect eliminarea grăsimii abdominale, dificil de înlăturat și cu potențial de a afecta nu doar silueta, ci și sănătatea.

Read more: Dieta de trei ore. Mesele mici şi dese elimină grăsimea abdominală

Dieta japoneză, aliatul unei vieţi lungi şi sănătoase

951 3 1de Georgiana Mihalcea

O dietă tradițională japoneză este bine echilibrată. Conține mai mult pește decât carne roșie, multe legume, alimente murate și fermentate și porții mici de orez. Peștele crud, de asemenea, obișnuit. Acest model alimentar presupune puține alimente procesate și un aport general mai scăzut de zahăr. Practic, este săracă în calorii și extrem de hrănitoare, făcând din Japonia una dintre cele mai sănătoase și mai longevive națiuni.

Read more: Dieta japoneză, aliatul unei vieţi lungi şi sănătoase

Medicul Ştefan Tucă: „Chirurgia bariatrică se recomandă celor care trebuie să slăbească şi nu au reuşit prin alte mijloace“

950 3 1de Georgiana Mihalcea și Claudia Mîțoi

Pentru unii oameni, chirurgia bariatrică va fi o opțiune în strategia lor de a gestiona obezitatea. Doctor Ștefan Tucă (medalion), medic primar chirurgie generală cu supraspecializare în chirurgia bariatrică, atrage atenția că, deși aceste intervenții chirurgicale pot avea efecte majore asupra scăderii în greutate și uneori chiar asupra ameliorării altor probleme de sănătate la cei operați, nivelul de îmbunătățire și succesul pe termen lung rămân totuși strâns legate de nivelul de aderență la recomandările pentru obiceiuri sănătoase în fiecare zi.

Read more: Medicul Ştefan Tucă: „Chirurgia bariatrică se recomandă celor care trebuie să slăbească şi nu au...

Opt obiceiuri care prelungesc viaţa cu decenii

949 3 2de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Oamenii de știință au identificat opt obiceiuri sănătoase pe care oamenii ar trebui să le înceapă de la vârsta de 40 de ani pentru a-și prelungi durata de viață cu decenii.

Read more: Opt obiceiuri care prelungesc viaţa cu decenii

Dieta Noom, programul „semafor“ bazat pe echilibrul interior

949 3 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Pornind de la principiul echilibrului interior, dieta Noom este un program care împarte alimentele în verzi, galbene și roșii, un adevărat „semafor” gastronomic care semnalează cât de benefice sunt, în funcție de categorie. Pe lângă scăderea în greutate, această dietă este una dintre cele mai frecvent recomandate de nutriționiști, întrucât se bazează pe ingrediente sigure.

Read more: Dieta Noom, programul „semafor“ bazat pe echilibrul interior

Dieta GOLO, alimente întregi pentru o viaţă sănătoasă

948 3 2de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Unul dintre regimurile care au câștigat rapid în popularitate grație constrângerilor mai reduse este dieta GOLO, concepută de un grup de experți în nutriție care recomandă consumul mai multor alimente integrale și eliminarea treptată a produselor procesate. Adoptat pe termen lung, acest program generează pierderea kilogramelor în plus, evitarea efectului yo-yo și beneficii demonstrate pentru sănătate.

Read more: Dieta GOLO, alimente întregi pentru o viaţă sănătoasă

Copiii care se uită mult la tv pot dezvolta sindromul metabolic la maturitate

948 3 1de Georgiana Mihalcea

Un studiu de la Universitatea din Otago a adus noi dovezi despre faptul că privitul prea mult la televizor în copilărie poate duce la o sănătate precară la vârsta adultă. Cercetarea, condusă de profesorul Bob Hancox, de la Departamentul de Medicină Preventivă și Socială, și publicată de curând în revista Pediatrics, a constatat că acei copii care se uitau mai mult la televizor aveau mai multe șanse de a dezvolta sindrom metabolic când deveneau adulți.

Read more: Copiii care se uită mult la tv pot dezvolta sindromul metabolic la maturitate