Main menu

header

Nutriţionist Marlena Pascu: „Ardeiul iute este un aliment eficient în dieta anticelulitică”

23-08-1de Cristina Tache

Aspectul inestetic, de coajă de portocală, reprezintă o problemă pentru femeile de toate vârstele. De obicei apare pe şolduri, coapse şi fese, iar, odată instalat, cu greu mai poate fi eliminat. Celulita este de fapt o inflamaţie a celulelor adipoase, asociată cu acumularea de lichide celulare şi creşterea în volum a adipocitelor. Cauzele apariţiei acestei afecţiuni sunt numeroase, însă un prim pas în ameliorarea ei este adoptarea unei diete sănătoase, bazată pe anumite tipuri de alimente. Doctor nutriţionist Marlena Pascu (foto) ne-a vorbit despre ce înseamnă o dietă anticelulitică şi cum putem preveni şi reduce aspectul de coajă de portocală.

Read more: Nutriţionist Marlena Pascu: „Ardeiul iute este un aliment eficient în dieta anticelulitică”

Fructe şi legume cu zero calorii

de Elena Nedelcu

Poate cel mai enervant lucru la o cură de slăbire nu este faptul că vă înfometaţi, ci că trebui să vă număraţi caloriile, astfel încât să nu depăşiţi numărul recomandat zilnic. De multe ori se întâmplă să nu ştiţi exact câte calorii aţi consumat la o masă şi dacă, la final, dieta va avea rezultate. Din fericire, există şi alimente care nu vă adaugă nicio calorie şi pe care puteţi să le savuraţi cu plăcere oricând şi oricât.

Read more: Fructe şi legume cu zero calorii

Dieta în funcţie de culori

de Maria Petrache

Dacă vi se pare plictisitor să ţineţi o dietă şi toate elementele acesteia sunt prea complexe, vă sugerăm să încercaţi ceva mai vesel: dieta în culori! Aceasta este disociată şi durează maximum şapte zile. Ea poate fi repetată, luând o pauză de una până la trei săptămâni. Nu uitaţi însă că înainte de a începe orice dietă este recomandabil să consultaţi medicul de familie sau pe cel nutriţionist.

Read more: Dieta în funcţie de culori

Cornelia Marin: „Reguli de nutriţie valabile toată viaţa. Citite, gândite, înţelese, probate şi acceptate de mine”

34-10-1de Gabriela Niculescu

Dacă în capitolele de nutriţie prezentate în săptămânile trecute am abordat noţiuni generale ale produselor BIO, reguli, detalii şi corectarea miturilor despre povara slăbirii, în ultimul episod al nutriţiei sănătoase, Cornelia Marin ne spune regulile ce trebuie respectate toată viaţa pentru a avea o sănătate de invidiat, o rezistenţă crescută în faţa bolilor şi a oboselii şi un stil de a trăi frumos. După cum chiar ea ne-a învăţat, o dată ce am înţeles cum trebuie să mâncăm şi să ne întreţinem o formă fizică excelentă, alimentaţia sănătoasă şi sportul vor deveni o obişnuinţă pentru fiecare dintre cei care au voinţa şi răbdarea să încerce. Alături de Cornelia şi noi vă urăm succes în aplicarea noţiunilor prezentate până acum!

Read more: Cornelia Marin: „Reguli de nutriţie valabile toată viaţa. Citite, gândite, înţelese, probate şi...

Cornelia Marin: „Nu concep alimentaţia sănătoasă fără sport”

34-10-1de Gabriela Niculescu

- Cum slăbim şi cum ne menţinem (II)

În numărul trecut al revistei, la capitolul nutriţie sănătoasă, am abordat subiectul slăbirea şi menţinerea după pierderea kilogramelor suplimentare. Interviul nostru continuă cu acest subiect, iar Cornelia Marin (foto) ne oferă informaţii preţioase despre alimente comune, desfiinţează mituri ale dietelor experimentale şi ne dezvăluie drumul cel mai realist către un stil de viaţă sănătos. Puteţi afla informaţii utile şi pe www.fibrio.ro.

Read more: Cornelia Marin: „Nu concep alimentaţia sănătoasă fără sport”

Cornelia Marin: „Nu cred în «dietă», ci în «stil de viaţă sănătos»“

34-10-1de Gabriela Niculescu

După cum vă spuneam în numărul trecut al revistei, ne-am alăturat campaniei proalimentaţie sănătoasă, pe care Cornelia Marin (foto) o desfăşoară cu succes. Aşa cum vă anunţam săptămâna trecută, în acest capitol de nutriţie am abordat tema slăbirii, un subiect amplu, pe care-l vom detalia, pentru a vă uşura lupta cu kilogramele în plus. Deoarece stilul nostru de viaţă este, în majoritatea cazurilor, unul haotic, slăbitul a ajuns să ne ocupe din ce în ce mai mult timp şi să ne coste tot mai multă energie. Experta în alimentaţie sănătoasă ne spune cum putem uşura această povară, dând dovadă de seriozitate, voinţă şi răbdare.

Read more: Cornelia Marin: „Nu cred în «dietă», ci în «stil de viaţă sănătos»“

Produsele cu indice glicemic mic, secretul alimentaţiei sănătoase

34-10-1de Gabriela Niculescu

- Cornelia Marin ne învaţă regulile testate ale nutriţiei BIO

Într-unul dintre numerele trecute v-am prezentat succesul lui Răzvan Popescu în lupta cu kilogramele în plus. Pentru că foarte multe persoane sunt interesate de detaliile unei alimentaţii sănătoase ne-am hotărât să dezbatem acest subiect pe larg, în mai multe capitole, cu nimeni alta decât Cornelia Marin, specialista care a reuşit să-l aducă pe Răzvan de la 143 kg la 93 kg. În primul episod al acestui articol veţi afla povestea ei şi de ce este atât de căutată de cei care vor să trăiască sănătos sau să slăbească şi apoi să se menţină, printre ei numărându-se vedete precum Andreea Bănică, Monica Anghel, Claudia Pavel (Cream), Cristi Enache sau Dan Negru.

Read more: Produsele cu indice glicemic mic, secretul alimentaţiei sănătoase

Slăbiţi consumând ouă!

de Elena Şerban

Ouăle sunt superalimente ce aduc foarte multe beneficii organismului. Nu doar datorită conţinutului de substanţe hrănitoare, dar şi pentru că, se pare, pot combate obezitatea.
Nutriţioniştii britanici afirmă că un ou consumat zilnic are foarte multe beneficii, printre care şi pierderea kilogramelor în plus. Un studiu ce a analizat compoziţia sa nutritivă şi rolul într-o dietă a stabilit că, în ciuda numărului mic de calorii, acesta este o sursă de proteine şi este esenţial pentru sănătate.

Read more: Slăbiţi consumând ouă!

Ce mâncăm după vârsta de 30 de ani

de Maria Petrache

- Reguli de alimentaţie pentru a evita îmbătrânirea prematură

Odată cu înaintarea în vârstă, organismul îşi schimbă anumiţi parametri hormonali şi astfel apar modificări ale aspectului picioarelor, sânilor sau tenului. Însă, o dietă corespunzătoare poate întârzia aceste fenomene. Cercetătorii sunt de părere că procesele hormonale intense ce se petrec după vârsta de 30 de ani pot fi încetinite printr-un regim alimentar adecvat categoriei de vârstă, dar şi tipului de constituţie. În acest caz, dieta trebuie să fie uşor subcalorică şi să nu ducă lipsă de proteine animale.

Read more: Ce mâncăm după vârsta de 30 de ani

Slăbiţi cu dieta rusească

de Maria Petrache

Dieta rusească face parte din grupa dietelor hipocalorice stricte. Urmată îndeaproape, garantează pierderea rapidă în greutate. Specialiştii recomandă ca, înainte de a începe acest regim radical de slăbire, să consultaţi în mod obligatoriu un medic. Pe lângă sfatul specialistului de a nu urma această dietă mai mult de două săptămâni, este recomandat să renunţaţi la efortul fizic de orice natură în tot acest timp.

Read more: Slăbiţi cu dieta rusească

Cum să mâncaţi puţin la petreceri

de Ana Trifan

O aniversare, o petrecere, o masă de sărbătoare în familie - la prima vedere, aduc bună dispoziţie şi clipe minunate alături de cei dragi. Dar ce ne facem cu silueta, ameninţată de toate bunătăţile pe care le avem în faţă? Petrecerile înseamnă mâncare. Pentru unii, mâncatul este echivalent cu distracţia. Iată ce ar trebui să faceţi să alegeţi mâncărurile ce nu vă vor aduce un exces de calorii.

Read more: Cum să mâncaţi puţin la petreceri