Main menu

header

Circa 10% din femei nu au avut niciodată orgasm, nici cu partenerul, nici prin masturbare. Pentru cele care nu au ajuns încă pe culmile plăcerii, iată câteva trucuri ce le pot veni în ajutor!

E nevoie de relaxare
    Prima şi cea mai importantă regulă este să ajungi la un echilibru între tensiunea sexuală şi relaxare pe parcursul actului sexual. Tipul de tensiune ce le ajută pe femei să atingă orgasmul este tensiunea musculară, miotonia. Însă, foarte multe femei au impresia greşită că trebuie să se relaxeze complet şi să stea întinse, nefăcând nimic, fiindcă au auzit că relaxarea în timpul sexului e importantă. Mult mai util e să îşi încordeze uşor muşchii din zona pelviană, iar rezultatul ar fi că ambii parteneri vor fi mai excitaţi, iar ea va fi cu un pas mai aproape de orgasm. Specialiştii sunt de părere că relaxarea în timpul sexului trebuie să fie mai degrabă psihică. Este bine ca femeia să fie concentrată pe ceea ce simte, ca să poată trăi cât mai intens senzaţiile. Dacă îşi repetă în gând că e foarte plăcut, că se simte grozav, va fi din ce în ce mai bine. Gândurile pozitive şi tensiunea musculară o vor ajuta enorm să ajungă acolo unde îşi doreşte.

 Dialogul, cheia plăcerilor nebănuite
   Cu cât se va strădui mai mult să aibă orgasm, cu atât va fi mai aproape de el. Important e ca partenerul său să fie blând şi înţelegător şi să nu o grăbească în niciun fel. De asemenea, dialogul este foarte important. Femeia trebuie să îi spună partenerului cum şi unde îi place să fie atinsă. Presiunea trebuie eliminată în totalitate, să nu fie „orientată către scop” în timpul sexului. Niciunul dintre cei doi nu se va simţi în largul său dacă ea întreabă la fiecare două minute: „fac bine asta?”, „nu termini în curând, nu?” sau alte expresii de acest gen. Trebuie să se bucure unul de celălalt, să savureze fiecare atingere şi sărut.

Partenerul are importanţă vitală
    O mare greşeală o fac femeile atunci când ţin morţiş să li se atingă clitorisul sau punctul G. Dacă se întâmplă spontan, e perfect, dar dacă este totul gândit „matematic”, cu siguranţă seara va fi un eşec. Dar pentru a avea o partidă de sex excepţională este important să existe partenerul cu care femeia se simte confortabil şi care îi cunoaşte corpul. Astfel, va reuşi să se concentreze mai mult şi mai uşor pe senzaţiile de plăcere şi pe comuniunea dintre ei. Aceste sfaturi pot ajuta multe femei care au probleme în a atinge orgasmul. Pentru altele însă, problema s-ar putea să fie de natură medicală, şi atunci cea mai bună soluţie e o vizită la medic.
Maria Petrache