Main menu

header

913 3 1de Roxana Istudor şi Claudia Mîţoi

Fiecare persoană are un mod diferit de a petrece Sărbătorile, dar unul dintre elementele centrale este ținuta. Iar din imaginea de ansamblu nu poate lipsi manichiura, care are regulile sale speciale. Nail artist Mihaela Rusu (foto), de la salon VicMar (număr de telefon: 0723.765.676), detaliază despre trendul pictării unghiilor în sezonul de celebrări ale sfârșitului de an 2022, mai spectaculos ca niciodată.

De la lac argintiu la Moș Crăciun în miniatură

913 3 2- Ce se poartă pe unghii la sfârșitul anului 2022?

- Indiferent ce stil este preferat, pentru Sărbătorile 2022/2023 manichiura festivă are ca element decorativ central zăpada. Celebrările de iarnă o includ ca pe un simbol, iar manichiura este unul dintre cele mai vizibile locuri de exprimare. Practic, unghiile pot fi lăcuite simplu, cu un strat argintiu care să evoce așezarea omătului sclipitor în grădină la ceas de seară, sau pot fi decorate cu Moș Crăciun în miniatură, cu barbă albă și aceeași trimitere la sania care zboară deasupra întinderilor de nea.

- Care este stilul cel mai popular cerut în saloane?

- În perioada Sărbătorilor se distanțează oarecum manichiura franțuzească cu vârfurile argintii. Este, desigur, tot o trimitere la zăpadă și, în plus, este foarte festivă, se potrivește cu orice lungime de unghii și cu orice ținută.

„Ornamentele retro trimit cu gândul la copilărie”

913 3 3- La ce stil pot apela persoanele nostalgice?

- Unele dintre cele mai apreciate stiluri de aranjare artistică a unghiilor este cel retro, iar perioada de Sărbători facilitează mesajul înscris discret pe unghii. De pildă, se pot replica piese care decorează bradul și pe care persoana le are de la părinți sau de la bunici. Dacă toate acestea sunt postate pe un fundal verde, de culoarea bradului de Crăciun, aerul festiv este garantat.

- La polul opus se situează persoanele care vor ca manichiura să le evidențieze. Ce se poartă în acest sezon?

- Una dintre formulele foarte căutate și care merge pe aceeași idee a zăpezii sunt cristalele sau perluțele aplicate ca finisaj al manichiurii. Destinat persoanelor care nu vor face treburi casnice, firește, acest stil este plin de strălucire, iar manichiura arată ca a unei prințese. Mai mult, acoperirea integrală a fiecărei unghii cu picături albe dă senzația de unghii de gheață, foarte spectaculoase. O altă manichiură care a stârnit reacții pozitive și este cerută des este cea cu valuri albe și argintii, pe un fundal nude, desen care lungește și unghiile, și degetele, și mâna.

„Minimalismul este mereu la modă”

913 3 4- Una dintre tendințele majore ale întregului an 2022 a fost purtarea unghiilor pictate nude sau cu modele minimaliste. Ce pot face de Sărbători persoanele care vor să păstreze acest stil?

- Minimalismul este mereu la modă și perfect pentru perioada strălucitoare de sfârșit de an. Combinația de roșu și alb, de exemplu, trimite invariabil cu gândul la Moș Crăciun și poate fi interpretată, practic, în formule nelimitate, imaginația fiind liberă să combine în linii, desene, forme geometrice aceste două nuanțe atât de specifice Crăciunului. Pentru un efect deosebit, se poate lăsa câte o unghie monocromă la fiecare mână și se împodobesc cuticulele cu pietricele. Demn de menționat la acest stil este că se poate purta pe tot parcursul anului, simpla aplicare de bandă strălucitoare transformându-l pe loc într-un mesaj cât se poate de festiv.

- Un alt accent popular în 2022 au fost unghiile pictate cu imagini stilizate ale unor feluri de mâncare preferate. Rămâne valabil trendul și de Sărbători?

- Aceasta este o preferință mai răspândită decât pare, iar în sezonul bucuriei și al luminițelor poate fi foarte veselă și amuzantă pictarea unghiilor cu modele de bomboane și de acadele.

„Accentele aurii asimetrice transmit ideea de celebrare”

913 3 5- Foarte multe persoane optează ca stil personal pentru manichiura asimetrică. În ce fel poate fi adaptată sezonului Sărbătorilor de iarnă?

- Nici aici imaginația nu are limite. În primul rând, baza nude permite orice joc de modele și culori. În plus, la manichiura asimetrică este foarte simplu de schimbat pe loc culoarea unei benzi care coboară de-a curmezișul unghiei. Indiferent că mișcarea se face la ambele mâini sau în orice altă formă, a pune un accent auriu pe o astfel de linie, mai subțire sau mai groasă, transmite imediat ideea de celebrare și va arăta formidabil acompaniind o ținută cu rochie neagră și sandale aurii, de exemplu.

- Cum se poate asorta manichiura cu restul decorului casei dacă o persoană este gazdă?

- Alături de amintitele ornamente din pomul de Crăciun redate pe unghii, un trend des întâlnit este replicarea modelului de pe fața de masă care se așază și se împodobește special pentru cei dragi. Acesta poate fi rustic, în carouri albe și roșii, alb cu model dantelat, în diverse combinații ale căror modele, practic, nu au limite.

Desen în formă de lanț pentru adepții stilului punk

913 3 6- La ce fel de manichiură festivă pot apela persoanele care au un stil mai discret?

- Toate tipurile de mâini pot fi puse spectaculos în valoare cu ajutorul manichiurii, iar sezonul Sărbătorilor de iarnă, cu toată bucuria și strălucirea pe care le implică, poate fi adaptat oricăror preferințe. O doamnă trecută de o anumită vârstă, care dorește să puncteze prin manichiură momentul festiv, dar în același timp să mențină simplitatea, poate apela la linii fine, argintii, care să străbată unghia, după un model agreat. De asemenea, ici-colo pe aceste linii poate fi aplicată câte o pietricică minusculă, care imediat va face să strălucească și mâna, și manichiura.

- Ce poartă de Sărbători adepții stilului punk?

- Artiștii pot reda pe unghiile celor care preferă stilul punk o mulțime de modele, de la vârfurile aurii ale unghiilor lungi și foarte ascuțite până la un perimetru al unghiei parțial acoperit de pietre aurii, mate, desenate astfel încât să arate ca un lanț sau fulg de nea - acestea fiind doar două exemple dintr-o multitudine de posibilități.

„Steluţele transformă unghiile într-un show“

913 3 7- Alături de ținută și coafură, manichiura transmite mesajul de sărbătoare. Care este cel mai versatil simbol al perioadei din perspectiva desenelor pe unghii?

- Unul dintre simbolurile care nu au ieșit, practic, din trend niciodată de sărbători sunt steluțele albe sau argintii. Mai mari, mai mici, redate fidel sau doar expuse în tușe discrete, pline sau doar schițate, steluțele se dovedesc una dintre cele mai iubite decorațiuni pentru unghii, pentru că reunesc simbolul zăpezii cu cel al strălucirii perene, pe care le implică Sărbătorile de iarnă.