Main menu

header

914 2 2Nu sunt omul bilanțurilor. Nu-mi place să trag o linie mare și să fac o analiză despre ce am făcut sau ce am vrut să fac, cu puncte tari și puncte slabe. Cred că fiecare individ are dreptul să se lase în voia destinului, luând ca atare fiecare etapă.

Asta am învățat din pandemie și evit să trag concluzii majore. Mi se pare tare periculos să vrei să-ți planifici viața fără să te raportezi la faptul că în fiecare secundă hazardul îți poate da totul peste cap și îți poate răpi din frumusețea unui timp, din visuri și speranțe.

Dar chiar și așa, iată că trecem în 2023. Bate la ușă un nou an și nu știu exact cum să-l percep. Problemele lumii sunt multe, dar dacă e să mă uit la mine, în timpul din spate, îmi dau seama că în 2022 am făcut o mulțime de lucruri și parcă nu am obosit.

Cred că viața mea nu ar avea sens dacă n-aș fi permanent în foc continuu. Dacă stau mai mult de câteva zile acasă, deja simt că devin inutil. Poate fi ceva absurd pentru unii, dar eu așa sunt construit. Sunt omul care urăște termenul de „vedetă”, dar care e sigur pe el.

Cred că anii aceștia care s-au tot pus în numărul din buletin la mine, nu mi-au adus doar puțină înțelepciune, ci și multă rațiune. Disting binele de rău, fac cele mai bune alegeri pentru mine și cariera mea și nu-mi bat joc de munca mea. Cred că nu mi-aș călca niciodată demnitatea în picioare pentru nimic în lume, indiferent de alegerea pe care ar trebui să o fac.

Dar e un nou început, e 2023, este anul în care sper eu ca oamenii să privească mai mult la sufletul lor, în care românii să înțeleagă că nu mahalagismul și glumele proaste „fac“ umorul, în care să vadă că avem valori și ele trebuie prețuite.

Eu iubesc începuturile și parcă vreau mai mult să nu mai spun și anul acesta că nu știu ce adevăruri voi plăti pentru PATRIA MEA la o judecată de Apoi. Vreau să mă mândresc că sunt român pe deplin, fără să-mi fie rușine de anumite părți ale țării mele.

Vreau ca începutul acesta de an să-mi aducă liniște și inspirație, pentru că am în plan numeroase idei pe care vreau să le duc la bun sfârșit, am concerte mari și proiecte de suflet, care vor impresiona. Eu sunt omul care nu poate fără inovație, fără noutate și fie că le place unora sau nu, Paul Surugiu - FUEGO mai are multe de spus. Așa, pe cont propriu, pe puterile sale.

Vreau ca în 2023 să continuați să ne fiți aproape la TVR 2, în fiecare duminică, de la ora 15:00, la „Drag de România mea!“. Vreau pentru voi, ca și pentru mine, răbdare, cumpătare, minte din belșug, inspirație, liniște, putere pentru a răzbate. Restul, cele laice, le facem noi, cu sănătatea la purtător...

Vreau să vă mulțumesc vouă, celor care-mi citiți editorialele săptămânale și rezonați cu arta mea și cu bucățile din sufletul meu sensibil, care e o carte ce-și adună filele zilnic.

Vă aștept cu cel mai tare Revelion, la TVR 2. Cred eu că merită să priviți un spectacol-emblemă, din drag de România noastră, de la Sala Palatului, un regal folcloric, cu mine în costume populare.

Schimb 9 ținute din zone diferite de țară, cânt alături de Orchestra Fraților Advahov și de invitații mei speciali - Sava Negrean Brudașcu, Irina Loghin, Constantin Enceanu, Mioara Velicu, Angela Buciu, Floarea Calotă, Angelica Stoica, Adriana Stoican, Maria Iliuț și Gabriel Nebunu.

Va fi o nebunie, un show de peste 4 ore, cu duete și cântece cunoscute, pe care-i păcat să-l ratați! Așadar, dragii mei, la final de an, să tragem linie în suflet și să ne bucurăm de ce avem, de ce putem face și să nu ne dorim altceva decât sănătate și un dram de minte în plus! Nu strică niciodată! LA MULȚI ANI, 2023!