Main menu

header

  Câinele din rasa Eurasian este un foarte bun însoţitor şi paznic. Are un aspect deosebit şi a început să fie căutat de crescătorii din toată lumea, în special din Europa. Eurasianul provine din Germania. Este un câine bine proporţionat, cu aspect elegant, calm, cutezător, inteligent, sensibil, devotat şi vigilent. Provine din încrucişarea Chow-Chow cu Wolf-Spitz.

Coada, pe spate

  Are talia mijlocie, seamănă cu Spitzul şi are o osatură solidă. Capul este puternic, de formă conică, craniul plat, nasul drept şi negru, iar botul e lung, cu maxilarele puternice. Ochii sunt închişi la culoare, cu o expresie hotărâtă. Urechile, de mărime mijlocie, sunt purtate în sus, drepte şi ascuţite, iar gâtul este destul de musculos. Picioarele sunt drepte, puternice, musculoase, cu osatură solidă şi labe mari. Coada atârnă când animalul se odihneşte şi este purtată în sus, rulată pe spate, când este în mişcare.

Poate ajunge la 30 kg

  Părul e neted şi drept, semilung, roşu până la crem sau galben-deschis, gri-negru sau negru cu pete gri-brun la ochi, picioare şi coadă. Masculul are între 52-60 cm şi 25-30 kg, iar femelele, între 48-56 cm şi 20-26 kg. Este un foarte bun însoţitor şi un bun paznic al casei şi nu are probleme de sănătate specifice.
Daniela Purgaru