Main menu

header

    Papagalii pe care îi creştem ne oferă satisfacţii deosebite, mai ales dacă îi ţinem liberi prin casă. Dar la ce trebuie să fim atenţi pentru a fi siguri că ne vom bucura de ei vreme îndelungată? Dacă sunteţi stăpânii unor păsări de companie trebuie să fiţi conştienţi că anumite lucruri din casă, substanţe sau activităţi le pot dăuna acestora. Iată care sunt aspectele de care trebuie să ţineţi cont:

Plantele de apartament pot fi toxice
- Unele plante de apartament sunt dăunătoare pentru păsări şi le pot provoca moartea, deoarece conţin substanţe extrem de toxice. Altele, chiar dacă nu sunt toxice, pot totuşi să le facă rău în urma tratării cu insecticide sau fertilizatori. Astfel, păsările care sunt ţinute libere în casă nu trebuie să aibă acces la plantele de apartament, deoarece pot ciuguli din acestea!

Nu fumaţi în preajma păsărilor
- Nu fumaţi şi nu vă daţi cu prafum sau deodorant în preajma păsărilor. De asemenea, printre substanţele toxice pentru zburătoare se mai numără: vopselele, înălbitorii, amoniacul, anumiţi adezivi, dizolvanţii, oja şi lacul de unghii, crema de ghete etc.

     Acestea pot produce leziuni asupra plămânilor şi sunt, prin urmare, foarte periculoase; - Păsările aflate în colivie nu trebuie ţinute în bucătărie sau în baie, deoarece aburii şi mirosurile intense le dăunează. Unele obiecte de gătit cum ar fi tigăile de teflon, atunci când sunt încălzite, emană vapori toxici pentru micile vieţuitoare;
- Când faceţi curat mutaţi pasărea în altă cameră, deoarece detergenţii de geamuri, de mobilier sau de parchet sunt nocivi. Aduceţi colivia înapoi numai după ce camera s-a aerisit suficient.

Atenţie la uşi şi ferestre!
- Atenţie la uşile şi la ferestrele deschise! Orice pasăre va ochi geamul sau uşa şi va încerca să se strecoare afară. Aşa că trebuie să montaţi la geam perdele, draperii sau plase, iar uşa trebuie să fie mereu bine închisă; - Nu lăsaţi capacul de la toaletă ridicat, pentru că papagalul poate foarte uşor să cadă înăuntru şi să se înece; - Dacă aveţi copii mici, nu trebuie să îi lăsaţi singuri alături de papagali, deoarece, inconştient, le pot face rău. Acelaşi lucru este valabil şi pentru alte animale din casă.
Daniela Purgaru