Main menu

header

   Cu apariţia ridurilor se confruntă orice femeie, mai devreme sau mai târziu. Stoparea formării lor este un proces de lungă durată, ce presupune multă răbdare. Tehnicile moderne de reducere a ridurilor sunt din ce în ce mai multe şi tot mai căutate de femeile de pretutindeni. Fie că e vorba despre emulsii pe bază de uleiuri, minerale marine, creme cu colagen, acizi de fructe sau peeling-uri chimice, procedurile antirid sunt numeroase.
    Dacă sunteţi în căutarea unui tratament ideal pentru dumneavoastră, apelaţi cu încredere la un medic dermatolog sau estetician şi întrebaţi-l despre cele mai apreciate şi mai des folosite tehnici de combatere a ridurilor. Înainte de a da buzna în cabinetul medicului, informaţi-vă pe scurt despre aceste tratamente, iar apoi decideţi ce vă interesează cu adevărat. 

Acizii alpha-hidroxy
     Aceşti acizi sunt derivaţi din fructe şi au efect exfoliant şi hidratant. Mulţi dermatologi recomandă tratamentele cu aceşti acizi pentru a face mai moale pielea aspră şi pentru a elimina ridurile fine. Efectul acestui tratament  depinde de concentraţia de acid folosită de specialist. 

Peeling-ul chimic
     Numit şi procedură abrazivă sau dermapeeling, această tehnică de întinerire a tenului acţionează asupra pielii printr-un efect de cojire. Acest tratament conţine acizi derivaţi din fructe sau alte tipuri de acizi şi ajută la eliminarea celulelor moarte şi a straturilor superficiale ale pielii afectate de îmbătrânire. De asemenea, peeling-ul chimic este util şi în cazul petelor cauzate de soare. 

Injecţiile cu colagen 
     Colagenul este o substanţă din proteină fibroasă, existentă în ţesutul uman şi animal. Pentru injecţii se foloseşte de obicei colagen de provenienţă umană sau animală. Acest tratament ajută la diminuarea semnelor, a ridurilor dintre sprâncene, de la gură, nas şi frunte. Colagenul injectat umple spaţiile de sub piele şi oferă efecte de scurtă durată. 

Abraziunea dermică 
     Această procedură foloseşte granule abrazive, care, prin frecare, înlătură stratul de la suprafaţa pielii. Este folosită pentru reducerea ridurilor, dar şi pentru eliminarea zgârieturilor sau a cicatricelor superficiale.
 
     Implanturile cu grăsime Aşa cum sugerează şi denumirea, este vorba despre un implant cu grăsime pentru umplerea spaţiilor de sub piele. Grăsimea este extrasă din alte zone (burtă, fese sau şolduri) şi implantată acolo unde este nevoie. Înainte de intervenţie, grăsimea este curăţată de sânge şi de alte fluide, iar apoi este injectată în ridurile de expresie sau în obrajii lipsiţi de fermitate. 
Cristina Tache

    Botoxul Tratamentul cu Botox a fost creat pentru a trata cauza formării ridurilor, prin reducerea contracţiei muşchilor ce provoacă apariţia ridurilor în timp. Procedura este simplă, durează maximum zece minute şi nu necesită intervenţie chirurgicală. Cu câteva injecţii simple, în câteva zile ridurile vor fi insesizabile.