Main menu

header

885 16 1de Ştefania Băcanu

Claudia Ghiţulescu este una dintre cele mai apreciate artiste de muzică populară, care cântă despre poveşti de viaţă trăite, iubire, dezamăgire, dar mai ales despre iertare. Vine din zona Olteniei, mai exact din Craiova şi se mândreşte cu asta, însă, de aproape 14 ani locuieşte în Bucureşti, unde şi-a construit cu talent o nouă viaţă. Chiar dacă pe plan profesional îi merge brici şi evenimentele abundă, în plan personal soarta a fost nemiloasă şi a pus-o la încercare de câteva ori. Din fericire, frumoasa interpretă a câştigat fiecare bătălie şi a mers mai departe cu încredere şi convingere că tot ceea ce a trăit a fost în avantajul ei. O gândire sănătoasă, care nu a lăsat-o să cadă, ci a susţinut-o să mergă mai departe şi să privească spre noi începuturi. Şi-a pus speranţa în Dumnezeu, iar azi se bucură de fiecare zi ce vine şi mulţumeşte pentru orice moment pe care îl trăieşte. În rândurile de mai jos, veţi citi un interviu despre voinţă şi despre nădejde, două atribute fără de care nu poţi câştiga „războiul” cu viaţa.

„Te iubesc de nu mai pot”, povestea celui mai nou hit

- Claudia, felicitări pentru noua piesă, „Te iubesc de numai pot!”. Care este istoria acestei melodii pline de emoție?

- Mulţumesc frumos! Mă bucur tare că îţi place... Este un cântec sensibil, de inimă albastră. În această melodie cânt o poveste trăită de mine şi sunt sigură că şi alte suflete au trecut printr-o iubire arzătoare.

- Şi „Inimioară nu mai plânge”? O melodie aparent tristă...

- Cântecul „Inimioară nu mai plânge” l-am compus cu mulţi ani în urmă, când am scos şi primul meu album de muzică populară, şi mi-am dorit să conțină melodii de dragoste, de despărţire, piese pentru toate gusturile.

- De regulă, piesele tale sunt inspirate din propriile experiențe?

- Tot ce am compus, am şi trăit! (zâmbeşte) În melodiile mele am pus experiențele proprii, dar şi ale celor din jurul meu. Îmi place să cânt despre asta, despre emoţiile şi trăirile personale.

- Ai trăit şi „O iubire înşelătoare”? O altă piesă de-a ta...

- Da, am experimentat şi eu o iubire înșelătoare, dar am înţeles că, de Sus, cineva ne trimite lecţii pe care trebuie să le trăim şi din care să şi învăţăm neapărat...

„Nu am cumpărat niciodată vreun text sau vreo piesă. Îmi place să simt eu fiecare cuvânt din cântec”

885 16 2- Şi ai rămas cu ceva din lecţiile care ţi-au fost date?

- După experienţele prin care am trecut, am realizat că, sincer, cel mai important lucru pe lumea asta este să te iubești în primul rând pe tine. Evident, nu sunt egoistă, dar dacă te iubești pe tine și te pui pe primul loc în planurile tale, după aceea îi poți iubi și pe ceilalţi. Poți împărtăși din dragostea ta, din inima ta și cu alții. Eu vreau să iubesc, să-mi trăiesc viața la maximum! Şi uite, lucrurile merg înspre bine. Am ieșit din pandemie, o să se termine și acest război și sunt convinsă că după aceea vom avea cu toții ocazia să conștientizăm, dacă n-am făcut-o deja, că viața cu sentimente profunde este cea mai importantă.

- Îţi compui piesele?

- Toate ideile cântecelor sunt ale mele. Lucrez mult timp la texte şi mă ajută şi Rozica Petra, pe care am rugat-o să mă sprijine, dar şi Jeni Nicolau. Nu am cumpărat niciodată un text sau vreo piesă de la cei care le scriu. Îmi place să simt eu fiecare cuvânt din cântec.

- Ce vrei să transmiţi prin piesele tale?

- Mesajul meu pentru public este să învăţăm să-i prețuim pe cei care sunt lângă noi, să ne prețuim aproapele, familia și partenerul de viață. Am suferit şi din dragoste şi, recunosc, sufăr până la lacrimi. Atât de sensibilă sunt...

A lansat „Claudia Prive”, un parfum pentru femeile puternice

885 16 3- Ce alte surprize mai pregătești?

- Am mai înregistrat câteva cântece etno, dar şi două melodii balcanice pentru toate generațiile. Aceste piese au deja mult succes la public în cadrul evenimentelor private, la nunți, la botezuri, și asta se întâmplă pentru că generația mai tânără își dorește aceste ritmuri mai moderne și nu neapărat folclorul tradițional. Dar eu interpretez pentru toate categoriile sociale, cânt pentru toate vârstele. Pe mine mă iubesc și bunicii, dar și nepoții lor, și din motivul ăsta m-am gândit că nişte refrene balcanice vor fi pe gustul celor tineri şi, cum spuneam, deja am mare impact cu ele.

- Cum stai cu evenimentele în perioada asta?

- Sunt bucuroasă că vara mea este încărcată de evenimente, nunţi, petreceri şi spectacole în aer liber. Îmi era foarte dor de oameni!

- Mai ai timp și de alte lucruri?

- Da, uite, de exemplu, am creat un parfum pentru femeile puternice, „Claudia Prive”, la care am lucrat împreună cu parfumierii Lelas. Iubesc miresmele orientale, așa că acesta conține o selecție de ingrediente exotice, construite în jurul unor note intense, cum ar fi chihlimbarul, moscul și vanilia. Miresmele ce-l vor însoți peste tot pe cel care îl poartă au accente de bergamotă, lămâie, lavandă, busuioc, măr, scorțișoară, mosc, vanilie și patchouli.

„România sălbatică are frumuseţi de neimaginat. Dar noi dăm mii de euro pe excursii exotice”

- Dar vacanţe? Ce ţi-ai planificat?

- Am fost deja în două... Ultima a fost o croazieră pe Dunăre. Am plecat din Orşova şi am ajuns în Belgrad şi, pentru prima dată, am dormit pe vas. Am călătorit printre trestii, pelicani şi peisaje sălbatice! Ce să-ţi mai zic, mi-a plăcut maxim!

- O primă experiență pe vas...

- Să știi că am avut o aventură extraordinară pe vasul de croazieră. Practic, am descoperit România profund, acea Românie sălbatică cu frumuseți de neimaginat, cu râul care curge, aşa cum ne curge și nouă viața, cu păsări sălbatice, stufăriș... Avem o țară de o frumusețe extraordinară şi este păcat că nu o prețuim suficient. În plus, uite, vezi, toți românii vor să meargă în excursii exotice, să plătească mii de euro pe avioane și pe cazări, când, de fapt, în țara noastră descoperim ceea ce străinii nu au. Şi nici nu visează... Cel puțin europenii nu mai au demult natura sălbatică, natura primordială, așa cum este făcută de Dumnezeu. Acesta este un alt aspect ce m-a dus mai aproape și de spiritualitate. M-am relaxat, am putut să mă gândesc la lucruri profunde, fiindcă această conexiune cu natura cred că, de multe ori, o pierdem, mai ales dacă stăm la oraș. De aceea, din când în când, este binevenită o astfel de evadare.

- Care este locul care te încarcă cel mai mult cu energie pozitivă?

- Câteva zile în mijlocul naturii şi al apelor mă umplu de energie, întotdeauna! Merită şi am nevoie să mă reconectez cu natura mai ales după această perioadă grea prin care am trecut cu toții.

„Încep ziua cu rugăciune şi o închei tot cu rugăciune, dar de iertare”

885 16 3- Biserica e unul dintre acestea?

- Biserica este un loc unde eu mă încarc pozitiv şi mă liniştesc, da. Acasă, la părinţii mei, în Craiova, mă simt minunat, fără griji şi sunt veselă. Şi, bineînţeles, vacanţele mă relaxează, de aceea mă răsfăţ când pot.

- Eşti o femeie credincioasă?

- Mă rog zi de zi şi citesc rugăciuni. Aşa încep ziua, iar când merg la somn, o închei tot cu rugăciune, dar de iertare! Nu vreau să supăr sau să dezamăgesc pe nimeni, iar până adorm cer iertare ca să ştiu că măcar trimit gânduri pozitive! Iubesc oamenii şi vreau ca ei să simtă asta.

- Ce înseamnă pentru tine credinţa? Cum o trăieşti tu?

- „Alerg” la Dumnezeu de când deschid ochii, până mă pun să dorm. Cu El fac tot. Uneori n-am avut răbdare şi am forţat lucrurile, dar am înţeles că dacă aveam răbdare, poate că nu trăiam şi dezamăgirea.

Cristalele care i-au schimbat viaţa

885 16 5- Faci şi alte terapii?

- Am descoperit cristalele la o prietenă care avea brăţări şi inele cu pietre care îmi plăceau cum arată, dar nu ştiam ce semnifică. Însă, când mi-a explicat puterea fiecăruia, m-a fascinat şi am început să-mi cumpăr brăţări şi coliere din pietrele pe care le doream. Am făcut şi yoga, pentru că ador să stau în linişte cu gândurile mele. Relaxarea este o parte esențială a mea și contribuie în mod considerabil la menținerea unei stări generale de sănătate perfectă.

- Ai simţit schimbări în bine?

- Diferitele metode de relaxare mi-au făcut traiul mult mai frumos, mai ușor, și mi-au adus multe beneficii pentru starea de spirit. De aceea, recomand tuturor câteva minute de relaxare zilnic! (zâmbeşte)

- Care este terapia preferată?

- Pentru sufletul meu cea mai bună terapie este iertarea! Dar şi iubirea... Iertarea mi-a eliberat emoţiile negative şi mi-a vindecat sufletul, iar iubirea mă face să simt că trăiesc. De cum deschid ochii, iubesc fiecare moment şi mă bucur de tot. Şi locuința mea reprezintă una dintre sursele de relaxare în cea mai mare parte a timpului. Citesc cărţi de spiritualitate, ascult muzică lejeră, fac sport.

Un îndemn pentru cele ce nu au curaj: „Nu vă irosiţi fericirea într-o relaţie toxică”

- Aşa ţi-ai revenit după divorţ?

- Despre această perioadă nu îmi place să mai vorbesc. Trecutul l-am lăsat unde-i este locul, în trecut. Dar, un sfat îl dau cu drag pentru cei care trec prin aşa ceva: să înţeleagă că, uneori, cel mai mare rău este spre binele nostru! Ştiu că este dificil în momentele de suferinţă să crezi că există şi viaţă după divorţ, dar o relaţie toxică nu este benefică pentru niciunul dintre parteneri. Chiar și o relație ideală poate avea perioade scurte de comportamente ce par toxice din partea unuia sau chiar a ambilor parteneri.

- În căsnicia ta cum a fost?

- În căsnicia mea îmi doream să plec, dar am continuat să-i justific greşelile şi speram că se va schimba. Acum, îi mulţumesc pentru faptul că a plecat! De aceea spun că, dacă nu este iubire puternică şi adevărată, nu sfătuiesc pe nimeni să stea în respectiva iluzie...

- Cum ai depăşit acea perioadă neagră din viaţa ta? Cu siguranţă, nu ţi-a fost uşor...

- În perioada de suferinţă m-am rugam mult, am avut familia aproape şi foarte puţini prieteni cu care vorbeam lucruri frumoase. Nimeni nu te poate ajuta, decât tu, înțelegând că este important să fie iubire într-o căsnicie, nu alte artificii. Este importantă comunicarea cu partenerul tău, să se înţeleagă că sunteți o echipă și că niciodată nu luptați unul împotriva celuilalt.

„Bărbatul ideal trebuie, în primul rând, să nu mintă”

- Ce ai învăţat din această experienţă?

- Am învăţat să nu mă mint singură, să nu stau într-o relaţie dacă nu mă simt apreciată, respectată şi iubită...

- Mai crezi în iubire?

- Da, acum cred în iubire şi asta a fost lecţia pe care trebuia s-o învăţ! Mă încred şi în iubire, şi în căsătorie, dar de la alt nivel. Trebuie să învăţăm să ne iubim, chiar dacă nu ştim sau am crescut cu alte principii.

- Mai exact? Cum ar trebui să fie bărbatul ca să îţi câştige încrederea şi să fie lângă tine?

- Bărbatul trebuie, în primul rând, să nu mintă. Empatia este, de asemenea, foarte importantă... La fel, afecţiunea, grija... Mai multe detalii nu aş vrea să dau, ca să nu se folosească niciun bărbat. (râde) Aşa s-a folosit și fostul meu soţ. Până la nuntă a jucat teatru şi a ţinut cont de ce voiam şi eu. După aceea, şi-a arătat adevărata faţă!

„Mi-a plăcut foarte mult că ai noştri au fost solidari cu ucrainenii”

885 16 6- Este cineva în viaţa ta acum?

- Încă nu pot să spun nimic. Sunt multe teste de trecut…

- Cum eşti acum? Ce te împlineşte cel mai mult?

- Cred că mai ales azi, în vremurile astea tulburi, ciudate, când, iată, suntem înfricoșați de la o zi la alta, când n-am ieșit bine dintr-o pandemie foarte grea și a venit un război, cel mai important este să privim toate aceste lucruri cu linişte, cu răbdare, şi să ne preţuim aproapele. Să mulţumim pentru lucrurile mici şi tot ce înseamnă viață. Cel mai important aspect știți care este pentru mine? Că mă trezesc dimineața și vine o nouă zi, iar soarele strălucește pe cer. Asta înseamnă iubire pentru viața pe care ne-a dat-o Dumnezeu, înseamnă iubire pentru propria persoană. Dar la fel cum mă iubesc pe mine, așa îndrăgesc şi aproapele. Asta cred că trebuie să înțeleagă oamenii în vremurile astea tulburi. Mi-a plăcut foarte mult că, uite, românii au fost solidari cu situaţia ucrainenilor, oameni ca noi, fugiți de acasă, din calea războiului. Este minunat să ne ajutăm cu adevărat aproapele...

„Cel mai important pentru mine este că mă trezesc dimineața și vine o nouă zi, iar soarele strălucește pe cer. Asta înseamnă iubire pentru viața pe care ne-a dat-o Dumnezeu, înseamnă iubire pentru propria persoană“

„Ţin foarte mult la podoaba mea capilară“

- Pentru corp, piele, păr, ce ritualuri ai de la care nu te abaţi niciodată?

- Pentru o piele hidratată, după fiecare duş îmi dau cu cremă. În ceea ce priveşte părul, pe care, de altfel, îl îndrăgesc tare mult, Dani Voicu este cel care se ocupă de podoaba mea capilară şi de machiaj. Merg săptămânal la salon şi el hotărăşte de ce tratament are nevoie părul meu. Aşa că, am scăpat de această grijă... (râde)

„Pe mine mă iubesc și bunicii, dar și nepoții lor, și din motivul ăsta m-am gândit că nişte refrene balcanice vor fi pe gustul celor tineri şi, cum spuneam, deja am mare impact cu ele“

Foamea, dieta ei preferată!

- De gătit, găteşti?

- Da, gătesc şi, pentru gustul meu, o fac bine. Tot ce poftesc... Pastele, de exemplu, se prepară rapid, dar, de obicei, le pregătesc rar pentru invitați.

- Dă-ne o reţetă făcută de tine...

- Vă dau o reţetă de mic dejun, foarte simplu, dar extrem de consistent. Un smoothie gustos şi sănătos din măr, morcov şi sfeclă roşie, sau seminţe de chia puse în lapte (eu folosesc şi lapte de cocos) de seara, apoi adaug fructele preferate şi este foarte sănătos şi gustos.

- Care sunt alimentele la care nu poţi renunţa?

- La fructe! Îmi plac foarte mult. Sunt o pofticioasă, dar gust, nu mănânc până mă satur, şi fac mereu sport atunci când simt că nu pot să îmi controlez greutatea.

- Ţii şi diete?

- Ţin dietă imediat cum pun câteva kilograme. Dieta mea este că fac foamea sau nu asociez alimentele! (râde)