Main menu

header

567 2 1de Silviu Ghering

Dincolo de propaganda turistică, mai mult sau mai puțin eficientă, România este o minune! O taină... Iar împreună vom descoperi bucuria de a respira aerul tare și curat al bogățiilor și frumuseților uitate ale acestui pământ magic, ţara noastră.

„Castelul de Lut” de pe Valea Zânelor

După ce iese din Valea Oltului spre Sibiu, șoseaua E81 se bifurcă la ieșirea din Colonia Tălmaciu cu E68 la dreapta, 18 km până la Avrig. De acolo, încă 8 km vă duc în Porumbacu de Jos și încă 5 km în Porumbacu de Sus. Unde aveți ocazia să vedeți cea mai frumoasă pensiune cel puțin din Țara Făgărașului, dacă nu chiar din Țara Românească. Într-o zonă de poveste, Valea Zânelor, pe malul unui râu, la poalele munţilor, pe drumul care duce spre Cabana Negoiu. Un mic castel ca din povești, cu două turnulețe de piatră, fără niciun perete drept, ci vălurit, cu acoperișul învelit în șindrilă realizată manual chiar la faţa locului (s-au folosit 82.000 de bucăți!) și făcut să „mimeze” crestele neregulate ale Munților Făgăraș ce se ițesc în zare. Pensiunea este pe două niveluri, parter şi mansardă, cu o amprentă la sol de 320 mp, cu şase camere duble şi patru apartamente etajate, toate diferite şi fiecare cu intrare proprie, din exterior.

Totul este din materiale naturale

„Castelul de Lut” este realizat din piatră, pământ și lemn, doar fundația este din beton. Tâmplăria este din lemn și a necesitat multă manoperă, pentru că nicio fereastră și nicio ușă nu sunt la fel. Turnulețele sunt din pietre de râu, structura este din lemn, iar în pereţi sunt bușteni de molid acoperiți cu cob, un amestec de pământ, apă, paie, argilă şi nisip. Pereții exteriori au 60 cm grosime, iar cei interiori, 45 cm. Minunăția asta aparține soților Gabriela (39 de ani) şi Răzvan Vasile (45 de ani), care și-au vândut casa mare și frumoasă, cu grădină și tot confortul, din București, pentru a-și materializa visul. Au cheltuit peste 230.000 de euro și nu se opresc, pentru că vor să ridice și un restaurant, dar pe care Răzvan și-l dorește detașat de camere, astfel încât mirosul de mâncare să nu pătrundă în interiorul încăperilor, iar dacă e vreo petrecere, oaspeții din camere să nu fie deranjați de zgomot.

Pensiunea nu este încă deschisă. Dacă vreți să luați legătura cu Răzvan Vasile puteți folosi pagina de Facebook Castelul de Lut Valea Zânelor, mail-ul razvanvasile2002@ gmail.com sau numărul de telefon 0721.298.207