Main menu

header

570 2 1de Silviu Ghering

Dincolo de propaganda turistică, mai mult sau mai puțin eficientă, România este o minune! O taină... Iar împreună vom descoperi bucuria de a respira aerul tare și curat al bogățiilor și frumuseților uitate ale acestui pământ magic, ţara noastră.

Therme, cel mai mare spa european cu ape termale

Începând din 14 ianuarie, Balotești a devenit capitala termală a Europei. La 23 de kilometri de București, pe DN 1, s-a deschis supercomplexul Therme, cel mai mare spa cu ape termale de pe continent, 30.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 4.000 de persoane simultan. Therme este împărţit în trei mari zone: Galaxy, Palm, Elysium.

Are trei mari zone cu destinatari diferiți

Galaxy este zona pentru copii şi familie. Cu nu mai puţin de 16 tobogane de diferite dimensiuni, şapte pentru copii, cu o capacitate de 6.500 de persoane pe oră și cu o lungimea totală de 1,5 kilometri. Cel mai mare sistem de tobogane din Europa de Est.

Zona Palm este destinată adulţilor şi adolescenţilor trecuţi de 16 ani. Șezlonguri cu hidromasaj, 500 de palmieri, 800.000 de plante exotice. Acoperişul este retractabil. Piscinele de relaxare conţin diferite minerale, de la magneziu, mangan, siliciu, seleniu până la sare de la Marea Moartă. Piscina cu valuri are patru programe diferite de intensitate şi rapiditate. Piscina pentru înot are 25 de metri lungime, patru culoare şi adâncimea cuprinsă între 1,2 şi 1,6 metri.

Saunele se găsesc în zona de lux, Elysium. Prevăzute cu temperaturi diferite, cele şase saune au o capacitate de 50 de persoane fiecare. În sauna Amazon sunt 75 de grade Celsius, în timp ce în sauna Provence sunt 65 de grade Celsius. Există şi o saună în care sunt 90 de grade Celsius, unde vizitatorii ajung la final, numai după ce s-au obişnuit cu temperaturile ridicate. Tot aici există şi o zonă unde doritorii se pot programa la masaj.

Tarife de la 25 la 83 de lei

Biletele pornesc de la 25 de lei, pentru copiii între 3 şi 16 ani, trei ore și jumătate în zona Galaxy. Pentru același interval, adulții plătesc 39 de lei. Pentru o zi aici, biletul este 40 de lei copiii și 54 de lei adulții. În zona Palm, tariful pentru adulţi este de 64 de lei pe zi, și scade la 60 de lei pentru studenţi şi pensionari. Cei care plătesc pentru zona Palm au acces liber în zona Galaxy. Cel mai scump costă zona Elysium: 83 de lei o zi, 73 pentru patru ore și jumătate. Biletul de aici permite accesul şi la celelalte două zone.

Cele opt piscine „țin“ apa termală, extrasă de la peste 3.100 m adâncime, la 33 de grade Celsius, iar aerul „stă“ la 30 de grade Celsius