Main menu

header

574 20 1de Raluca Grințescu

Un decolteu care întoarce priviri este un atu pentru oricare femeie, aşa că am pregătit pentru dumneavoastră câteva exerciţii simple pentru un bust frumos!

Există două grupe de mușchi

Unei femei cu forme opulente îi sunt potriviţi sânii mai mari. Armonia corpului este importantă, la fel şi postura. O postură dreaptă, impunătoare, cu o atitudine puternică, dar delicată din partea femeii, cu bustul uşor ridicat înainte este foarte sexy, indiferent de mărimea sânilor. Însă pentru cele care-şi doresc sâni mai mari sau mai ridicaţi există, din fericire, o serie de exerciţii care ajută în această privinţă. Însă efectele sunt limitate, măresc şi ridică uşor sânii, de aceea ele cuprind şi o parte de întreţinere, căci, odată lăsaţi sânii prea mult, aceste exerciţii s-ar putea dovedi ineficiente, şi doar chirurgul mai poate interveni.

Muşchii pectorali sunt situaţi simetric faţă de stern în partea anterioară a cutiei toracice, chiar în spatele sânilor. Există două grupe de muşchi: pectoralii mici şi cei mari. Atunci când femeia dezvoltă aceşti muşchi, ei creează o impresie frumoasă de voluptate lateral de stern şi împinge înainte glanda mamară, mărind circumferinţa bustului.

Flotări

574 20 2Flotările sunt utile pentru zona de lângă stern a muşchilor pe care o umflă uşor, creând un aspect foarte sexy. Flotările mai au un avantaj: pentru că folosesc braţele, ele ard ţesutul adipos care se formează în zona posterioară a braţului, mai ales cea de lângă subraţ, care conferă un aspect flasc şi urât mâinii, chiar îmbătrânit. Flotările se realizează în serii de câte zece (sau câte puteţi la început), trei serii, însă trebuie efectuate corect. Chiar dacă nu puteţi decât una să faceţi, este important să o efectuaţi corect, fiindcă altfel modifică scheletul şi postura. Bazinul trebuie să creeze o linie cu restul corpului, genunchii şi vârfurile sunt lipite, iar capul stă cu privirea înainte. Mâinile se așază cu vârfurile spre stern şi cu palmele fix sub umeri. Flotările se fac la fiecare două zile în prima lună, iar de întreţinere, la trei-patru zile.

Atingerea coatelor

Stați dreaptă, cu mâinile pe şolduri. Din această poziţie încercați să vă atingeți coatele în spate. Desigur, nu le veți atinge propriu-zis, însă acest exerciţiu are rolul de a vă întinde cât mai mult muşchii, urmărind o uşoară ridicare a sânilor. Avantajul este că puteți face exerciţiul oricând şi oriunde, fără a avea nevoie de echipament special ori de vreun accesoriu. Repetaţi de 10-15 ori, cu pauze de câteva secunde, pentru relaxarea muşchilor.

Un exerciţiu clasic de tonifiere

574 20 3Pentru acest exercițiu, care pare clasic, lipiți-vă palmele una de cealaltă şi ridicați coatele cât mai sus. Împingeți pur şi simplu o palmă în cealaltă, până când veți simţi presiunea la nivelul bustului. Acest exerciţiu este ideal pentru tonifierea muşchilor.

Cu greutăți

Cu două greutăţi de două kilograme fiecare (sau sticle cu apă ori săculeţi cu nisip, în cazul în care nu aveți greutăţi) puteți face un exerciţiu foarte eficient atât pentru braţe, cât şi pentru sâni. Aşezați greutăţile pe podea, apoi ridicați-le încet, ţinând braţele drepte, până deasupra capului. Veți simţi cum muşchii dumneavoastră încep să lucreze imediat. Nu exagerați însă cu repetările - 10-15 sunt suficiente pe zi. În cazul în care nu obişnuiți să faceţi exerciţii fizice, înainte de a vă apuca de acest exerciţiu, faceți zece minute de încălzire.