Main menu

header

575 20 1de Raluca Grințescu

Într-adevăr, exerciţiile pentru pectorali sunt mai des întâlnite în programul de antrenament al bărbaţilor, însă nici sexul frumos nu ar trebui să ignore această grupă musculară. Motivul? Prin dezvoltarea muşchilor pectorali, bustul va părea mai mare şi mai ridicat.

Împins cu gantere din culcat

Pentru ca acest program de exerciţii să dea rezultate, este nevoie ca greutăţile pe care le veți folosi să nu fie prea uşoare şi să nu faceți pauze mai mari de 90 de secunde între serii. Executați această rutină de două-trei ori pe săptămână, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Stați întinsă pe spate cu mâinile ridicate, ţinând două greutăţi. Din această poziţie coborâți mâinile până în dreptul pieptului. Repetați de zece ori.

Împins cu gantere din înclinat

Pentru acest exercițiu stați întinsă pe o bancă de abdomene ajustată la un unghi de 15 sau 30 de grade. Menţineţi-vă picioarele la sol. Țineți câte o greutate în fiecare mână şi ridicați braţele, apoi reveniți în poziţia iniţială. Repetați de zece ori.

Fluturări cu gantere din culcat

575 20 2Pentru acest exercițiu stați întinsă pe banca de abdomene. Luați câte o greutate în fiecare mână. Țineți mâinile întinse şi coatele uşor îndoite. Coborâți mâinile până când coatele ajung în dreptul umerilor Repetați de zece ori.

Flotări pe verticală

575 20 3Aşezați-vă în faţa unui perete şi aplecați-vă uşor, sprijinindu-vă cu palmele de perete. Împingeți cât puteți de tare şi apoi reveniți la poziţia iniţială. Relaxați-vă câteva secunde şi reluați. Dacă vreți, putem numi acest exerciţiu „flotări pe verticală”. El vă va lucra atât muşchii pieptului, cât şi muşchii braţelor, iar, în timp, rezultatele se vor vedea cu siguranţă. Încercați să faceți în fiecare zi câte zece repetări. Nu durează mai mult de cinci minute.

Stați dreaptă și imaginați-vă că sunteți pe fundul unei piscine. Ridicați mâinile şi „înotați” ca şi când ați vrea să ieşiți la suprafaţă. În acelaşi timp, ţineţi muşchii pieptului încordaţi pe tot parcursul exerciţiului. Repetați de 15-20 de ori, cu câteva secunde de relaxare între exerciţii.

Ponturi

Toate aceste exerciţii vă vor ajuta cu siguranţă să obţineţi rezultatele mult dorite, singura condiţie fiind perseverenţa. Şi pentru a fi şi mai eficiente, vă mai dăm câteva trucuri care să vă vină în ajutor:

  • În timp ce faceți duș, alternați jeturile de apă caldă cu cele reci. Vă va ajuta la tonifierea pielii bustului;
  • Masajul poate face minuni. Cumpărați-vă o loţiune specială pentru fermitatea bustului şi aplicați-o zilnic după duș;
  • Nu faceți niciodată plajă fără sutien. Pielea bustului este foarte sensibilă, iar soarele o poate îmbătrâni prematur;
  • Folosiți o bustieră specială pentru susţinere de fiecare dată când faceți sport.