Main menu

header

907 3 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

De ani buni este pe primele locuri în topul celor mai bine plătite actrițe din lume. Pe de altă parte, de-a lungul anilor în care serialul „Anatomia lui Grey” s-a menținut în top la succesul cinematografic, publicul s-a obișnuit să o vadă pe vedeta Ellen Pompeo, interpreta rolului principal, cu un stil unic, casual confortabil, care își păstrează farmecul și la evenimente pe covorul roșu, și în viața de fiecare zi.

Apă cu zeamă de lămâie la începutul fiecărei zile

907 3 2Personajul Meredith Grey, din serialul de mare succes „Anatomia lui Grey”, care a ajuns la cel de-al 19-lea sezon, este atât de faimos, încât cântăreața Taylor Swift și-a numit pisica favorită… Meredith Grey! Este meritul actriței Ellen Pompeo de a fi transformat producția care domină ratingurile cinematografice în ceea ce criticii au numit deseori „un fenomen”, cel mai lung serial medical din istoria televiziunii. Dar Ellen este mult mai mult decât rolul său din film: este activist, producător, gazdă de podcast și ambasador al mărcii de înfrumusețare a lui Cindy Crawford, „Meaningful Beauty”. De asemenea, vedeta este mama a trei copii și în același timp o prezență încântătoare, plină de energie și cu o zveltețe de invidiat. „La începutul fiecărei zile beau un pahar mare cu apă cu zeamă de lămâie”, spune Ellen.

Adeptă a dietei energiei

907 3 3Ellen Pompeo este adepta neclintită a dietei energetice de mai mulți ani. Potrivit publicației SELF, bananele sunt unul dintre alimentele cărora actrița le dă credit major pentru nivelul ridicat de energie pe care îl manifestă pentru a „acoperi” cu brio toate preocupările de fiecare zi. Născută în noiembrie 1969, vedeta din „Prinde-mă! Dacă poți!” confirmă, prin felul în care arată și se simte, ceea ce nutriționiștii recomandă: bananele sunt gustări ideale, care mențin sațietatea și puterea organismului de a funcționa la parametri înalți. De asemenea, Pompeo își completează aportul energetic cu migdale. Potrivit Fundației Naționale pentru Somn din SUA, nivelurile ridi- cate de magneziu din acestea ajută corpul să transforme zaharurile în energie. Lista de alimente dedicate energiei pe care le consumă actrița este completată de ouă și sardine. Experții afirmă că acestea previn creșterea glicemiei după mese și stabilizează sistemul nervos. „Masa mea preferată înainte de muncă este iaurtul vegan de nucă de cocos cu semințe și fructe”, detaliază vedeta.

Legume cu frunze verzi, carbohidrați sănătoși

Pe lângă binecunoscutele efecte ale dietei energetice, Ellen Pompeo are grijă și de nevoile de vitamine ale corpului său - mănâncă legume cu frunze verzi -, este atentă la controlul greutății, optând pentru carbohidrații sănătoși, și, de asemenea, la legătura dintre minte și corp, prin dietă asigurându-și o stare de bine care se reflectă pe chipul său și în viața sa de fiecare zi. „Duminica pregătesc totul pentru salate - pun la fiert o duzină de ouă și sfeclă, toc salată verde, coriandru, ceapă şi pătrunjel şi le pun pe toate în pungi cu fermoar. În timpul săptămânii, iau din acest amestec, adaug dressing, arunc înăuntru o cutie cu fasole, ceva brânză de capră și masa este gata”, relevă actrița din „Schimbare de identitate”. În 2018, Ellen și membrii familiei sale au devenit vegetarieni, iar ea a mărturisit că şi cei trei copii ai săi „au făcut trecerea foarte ușor”.

Susținătoare a acceptării de sine

907 3 4Într-un interviu acordat revistei People, vedeta a dezvăluit că pe vremuri era considerată „prea slabă”. „Am fost întotdeauna subțire în mod natural, dar asta nu înseamnă că nu am avut grijă la dietă. Și, totuși, am fost criticată. Rușinea mi-a afectat stima de sine și mi-a minat încrederea în propria persoană. Înaintarea în vârstă m-a vindecat de nesiguranța legată de corpul meu”, dă asigurări actrița. Pe de altă parte, interpreta personajului Meredith Grey este un avocat fervent și public al acceptării de fiecare a felului în care arată, întrucât este de părere că presiunea constantă este la baza extinderii necontrolate și spre vârste tot mai mici a tulburărilor de alimentație.

Echilibru interior cu ajutorul muzicii

Actrița era trecută de 30 de ani când a început să filmeze pentru „Anatomia lui Grey”. La peste două decenii de atunci, după trei copii și numeroase preocupări care nu sunt legate de lumea filmului, Ellen Pompeo mărturisește că a realizat că aspectul nu este totul. Fidelă sieși, vedeta din „Jaf în lumea artei” a adoptat stilul simplu și casual într-o vreme în care glamourul hollywoodian era la apogeu și l-a păstrat până azi, când întreaga lume strălucitoare a celei de-a șaptea arte a început să fie mai frugală. „La 20 de ani sau 30 de ani, cineva poate fi exagerat de obsedat de aspectul său exterior, dar pot să spun că, dacă frumusețea mea fizică mă lasă și îmi rămân sănătatea și familia, asta este cu adevărat important pentru mine”, susține Ellen. Din acest tablou face parte și echilibrul interior, pe care actrița mărturisește că și-l menține cu ajutorul… muzicii, care mereu o pune într-o dispoziție bună.

„Obiectivul meu permanent de sănătate este legat de echilibrul interior: îmi propun mereu să devin mai puternică“

„Cel mai bun sfat pe care l-am primit vreodată a fost să nu uit că frumusețea care contează vine din interior“

Crioterapie şi saună cu infraroşu

907 3 5Ellen Pompeo nu face un mare caz de frumusețea sa și nu exagerează nici cu machiajul, nici cu procedurile - pe scurt, vrea să „îmbătrânească frumos și natural”. Ca urmare, nu a apelat niciodată la operații estetice și păstrează o rutină de îngrijire relativ simplă. „Produsele și mijloacele de înfrumusețare de care nu mă lipsesc niciodată sunt serumul pentru ochi, care netezește și revigorează, exfolierea regulată, pentru curățarea porilor, iar pentru textura uniformă a pielii optez pentru microneedling. De asemenea, atunci când vreau să ies din rutină, fac crioterapie, urmată de o saună cu infraroșu”, detaliază Ellen. La capitolul relaxare, actrița preferă o baie fierbinte, o sesiune de yoga sau o partidă de tenis. „Căldura apei îmi relaxează cu adevărat mușchii. În plus, ador pijamalele șic”, povestește vedeta din „Daredevil”. Nici pe direcția sportului Pompeo nu exagerează: „Merg foarte mult pe jos și fac exerciții de întindere, dar nu și antrenament de forță”.