Main menu

header

de Dana Purgaru

Stilul de viaţă, o cauză a cancerului

Un amplu studiu britanic a demonstrat că aproximativ 40% dintre toate cazurile de cancer sunt provocate de stilul de viaţă al pacientului. „Mulţi oameni cred că a face cancer ţine de neşansă, de soartă sau de gene, şi că nu pot influenţa acest lucru. Analizând dovezile, este evident că sunt, de fapt, lucruri aflate sub controlul nostru, pe care le putem schimba”, a declarat profesorul Max Parkin, conducătorul studiului. Cei mai importanţi factori de risc sunt: tutunul, consumul redus de fructe şi legume, stresul, alcoolul, kilogramele în plus, infecţiile şi expunerea la raze solare.

A apărut prima pastilă antimahmureală!

Agenţia Americană de Reglementare a Medicamentelor a aprobat comercializarea primei pastile antimahmureală. Tratamentul presupune administrarea a două tablete ce conţin 1.000 mg aspirină, 120 mg cofeină şi un pansament gastric. Pastilele au efect în 15-30 de minute. Cu toate acestea, creatoarea tratamentului, Brenna Haysom, a declarat că invenţia nu ar trebui să încurajeze abuzul de alcool. Preţul unei doze este de 2,99 dolari.

Alzheimer sau lipsă de vitamina B12?

Deficitul de vitamina B12 ar putea fi responsabil pentru pierderile de memorie ale oamenilor în vârstă, iar starea produsă de această avitaminoză poate fi confundată cu maladia Alzheimer. Vitamina B12 este esenţială, ea ajutând la menţinerea sistemului nervos, iar lipsa acesteia se manifestă rapid şi poate cauza stări de confuzie, de dezorientare şi de agitaţie. Medicii recomandă ca persoanele care au trecut de 50 de ani să consume alimente bogate în această vitamină sau să ia suplimente.

Pâinea albă şi cartofii produc tumori mamare

Conform unui studiu recent efectuat de cercetătorii americani, consumul frecvent de pâine albă, paste şi cartofi poate duce la creşterea riscului declanşării cancerului mamar. Cercetătorii nu au reuşit încă să explice motivele apariţiei cancerului de sân în urma consumului de carbohidraţi mai puţin sănătoşi, dar bănuiesc faptul că excesul de insulină ar putea fi factorul incriminat.

Laptopurile afectează fertilitatea masculină

Oamenii de ştiinţă din Argentina au tras un semnal de alarmă: conexiunile wireless afectează fertilitatea masculină! Cercetarea s-a bazat pe probe de spermă prelevate de la 29 de bărbaţi, amplasate sub un laptop conectat la o reţea Wi-Fi timp de patru ore. În paralel, alte probe au fost depozitate la aceeaşi temperatură, departe de laptop. Un sfert dintre spermatozoizii ţinuţi sub laptop şi-au pierdut mobilitatea, iar 9% au înregistrat defecte la nivelul ADN-ului. Vinovate sunt radiaţiile generate în timpul comunicării wireless.