Main menu

header

918 10 1de Georgiana Mihalcea

Anita Kacso (medalion) este terapeut de remodelare corporală cu o experiență de 12 ani în domeniul beauty, health and wellness. Ea a creat salonul concept „Bodysecretspa” - locul în care îmbină ritualuri de relaxare, frumusețe și sănătate cu tehnici menite să-și facă oaspeții să arate mai bine și să se simtă în formă. Vom vorbi astăzi despre masajul balinez, unul dintre motivele pentru care clienții trec pragul salonului tău.

„Este bazat pe elementele care compun universul: apa, focul şi aerul”

- De ce masaj balinez la Bodysecretspa?

- Remodelarea corporală este o pasiune pentru mine, iar acest salon a fost creat din suflet pentru a ajuta femeile să arate așa cum își doresc. Pentru a avea o experiență completă m-am gândit să ofer masaje practicate de profesioniști precum colega mea din Bali, Ilu, care se axează pe masajul balinez.

- Cum începe o ședință de masaj?

- Masajul balinez este un mixt care începe cu Foot flower detox ritual: picioarele se înmoaie în apă caldă, apoi se exfoliază blând și se masează cu loțiuni parfu- mate. Masajul balinez este bazat pe elementele care compun universul: apa, focul şi aerul. Aceste trei elemente sunt apoi împărțite pe întregul corp, iar masajul balinez acționează asupra a trei sisteme: sistemul nervos, cel hormonal și cel digestiv.

„Include mișcări blânde și relaxante”

918 10 2- Masajul balinez este, așadar, mai mult decât un masaj de relaxare?

- Cu siguranță! Masajul balinez este un tratament pentru întregul corp, ideal pentru cei care doresc să-și îngrijească corpul din cap și până la picioare. În timpul tratamentului, pacienții trebuie să se întindă pe o canapea de masaj profesională. Se masează apoi ușor cu ulei parfumat ales în funcție de preferințele clientului, dar și de tipul de piele al acestuia. Părțile corpului care nu au fost masate și cele deja masate sunt acoperite cu un prosop pentru a nu crea salturi de temperatură.

- Descrie-ne puțin tehnica folosită!

- Această tehnică include mișcări blânde și relaxante, precum și stimulări viguroase ale punctelor de presiune. Terapeutul începe să trateze picioarele, apoi ma- sează ferm spatele și brațele și, în final, masează încet scalpul. Terapeuții folosesc o combinație de întinderi ușoare, rulare a pielii, frământare, mângâiere și stimulare prin puncte de presiune, pentru a stimula fluxul de sânge, limfa și energia.

- Ce uleiuri sunt folosite?

- Pentru a spori eficiența masajului balinez terapeuții folosesc uleiuri vegetale, precum: jojoba, susan, monoi thailandez, ulei de cocos, dar și uleiuri esențiale parfumate, cum ar fi ylang-ylang și ulei de trandafir. Unele uleiuri esențiale potrivite pentru acest tip de masaj sunt foarte rare și pot fi găsite exclusiv în insula Bali sau, mai general, în Indonezia, precum uleiul esențial de frangipani. Acesta este deosebit de apreciat de balinezi, deoarece stimulează starea de spirit.

„Nicio parte a corpului nu este neglijată”

918 10 3- Cât durează o ședință de masaj ca în Bali?

- O ședință durează, de obicei, între 45 și 90 de minute și se desfășoară în două etape. Într-o primă etapă terapeutul va începe cu o serie de gesturi care invită la relaxare. Va masa, frământa și accentua presiunea degetelor și antebraţelor pe anumite părți ale corpului, lucrând astfel punctele nevralgice.

- Începutul sună bine. Cum arată partea a doua?

- Într-o a doua etapă, va efectua stretching care vizează relaxarea dar și energizarea fluxurilor de sânge și energie ale corpului. Nicio parte a corpului nu este neglijată, terapeutul va masa fiecare mușchi pentru ca atunci când suntem într-o stare de stres, organismul ne face să îl înțelegem, în acest caz vorbim de noduri situate în partea de jos și de sus a spatelui. Masajul se încheie în general cu un moment de relaxare permițând persoanei să se adapteze cu blândețe la această energie pozitivă și la o nouă senzație de bine.

„Detoxifică organismul şi reduce stresul”

- Care sunt principalele beneficii ale masajului balinez?

- Masajul tradițional al insulei indoneziene Bali ajută la reducerea stresului, stimulează fluxul de sânge, relaxează mușchii încordați, detoxifică organismul, hrănește și catifelează pielea. Masajul balinez revitalizează corpul și mintea.

- Există anumite precauții?

- E important de știut faptul că atât femeile, cât și bărbații pot beneficia de acet tratament cu condiția să nu sufere de anumite patologii pentru care masajul, în general, nu este recomandat.

- Poate fi recomandat și în cazul unor afecțiuni?

- Evident! Persoanele care sunt predispuse la migrene, dureri articulare și insomnie sunt adesea sfătuite să facă un masaj balinez. Tratează problema în profunzime prin restabilirea circulației corespunzătoare a fluxurilor energetice ale organismului. Eficacitatea masajului balinez poate fi remarcabilă în ameliorarea acestor afecțiuni.

- Din punct de vedere fizic ce beneficii există?

- Pe lângă faptul că aduce beneficii interne, masajul balinez sculptează mușchii dându-le tonus, este benefic și pentru piele, deoarece ajută la rehidratarea acesteia în profunzime.

„Masajul balinez este bazat pe elementele care compun universul: apa, focul şi aerul. Aceste trei elemente sunt apoi împărțite pe întregul corp, iar masajul balinez acționează asupra a trei sisteme: sistemul nervos, cel hormonal și cel digestiv“

„Este influenţat de practicile indiene, chinezeşti şi thailandeze“

- Ce ne poți spune despre istoria acestui tip de tratament?

- Masajul tradițional indonezian a fost inventat în Bali, o destinație populară pentru călătorii care vin din cele patru colțuri ale lumii. A devenit populară la începutul secolului al XX-lea, când un grup de artiști vizionari au fost uimiți de farmecul acestei fâșii de pământ pe care au numit-o „insula Paradisului”. În acest loc, cunoștințele antice au fost păstrate în viață și provin dintr-o fuziune a tradițiilor animiste, budiste și hinduse.

- Reprezintă un fel de încrucișare a culturilor!

- Da, arhitectura și folclorul din Bali sunt puternic influențate din alte țări asiatice. Pura Besakih, cel mai mare și cel mai idolatrizat templu din Bali, este considerat templu-mamă pentru hinduism și este un exemplu clar al acestui amestec de influențe. Masajul balinez în sine este influențat de practicile indiene, chinezești și thailandeze: de fapt poate fi definit ca un fel de amestec de tehnici diferite care sunt armonizate într-un tratament unic.