Main menu

header

924 10 1de Simona Soare şi Claudia Mîţoi

Terapia Access Bars potențează capacitatea înnăscută a organismului de a se vindeca. Această tehnică poate veni în completarea oricărui tratament, și, potrivit studiilor, chiar sporește efectul benefic al altor terapii complementare. În ce constă metoda și ce beneficii are asupra sănătății, aflați de la terapeutul holistic Cătălina Păun (medalion), practician și facilitator Access Bars (www.terapiipentrusanatate.ro).

„Presupune atingerea a 32 de puncte de pe cap”

924 10 2- Ce este terapia Access Bars?

- Access Bars este o terapie complementară holistică, o metodă de eliberare a blocajelor emoționale, mentale și fizice, care vă ajută să vă schimbați viața în bine, pe toate planurile. Aceasta are la bază o serie de instrumente și procese menite să faciliteze mai multă conștiență pentru toți. Atunci când deveniți mai conștienți, situațiile din viață se schimbă în mod miraculos. Această metodă terapeutică, ce se practică în peste 170 de țări, este o tehnică de eliberare a stresului, prin care obțineți o pace profundă și claritate cu privire la: cine sunteți cu adevărat și ce vă doriți, cum să atrageți și să primiți cu ușurință tot ceea ce vă doriți, ce potențial infinit aveți.

- Cum funcționează terapia?

- Terapia Access Bars presupune atingerea a 32 de puncte de pe cap. Această atingere inițiază un proces de curățare a tuturor limitărilor și convingerilor pe care le aveți cu privire la anumite aspecte din viață. Aceste puncte se numesc Bars, întrucât sunt niște bare de energie poziționate pe cap, care se deblochează și încep să ruleze liber, în urma terapiei. Printre acestea, există bare legate de: conștientizare, prosperitate, control, bucurie, corp, vindecare, sexualitate, bani, stoparea îmbătrânirii, creativitate, crearea conexiunilor, bunătate, pace, calm, recunoștință, timp și spațiu. În urma unei sesiuni de terapie Access Bars, în cel mai nefericit caz, pacienții se vor simți ca după un masaj reconfortant, iar în cel mai bun caz, întreaga lor viață se va schimba radical în bine.

„Se eliberează orice blocaj de energie din corp”

924 10 3- În ce constă această tehnică terapeutică?

- Clientul se întinde pe pat și se relaxează profund, iar practicianul îi accesează, pe rând, printr-o atingere delicată, toate cele 32 de bare energetice, unde clientul a stocat de-a lungul timpului toate ideile, convingerile, programele, pe care le-a crezut importante și potrivit cărora și-a creat realitatea de până atunci. În urma sesiunii de terapie, acestea se vor elibera și clientul va putea, așa cum am mai spus, să-și reconfigureze viața și realitatea, în mod conștient, exact cum își dorește. În plus, pe parcursul sesiunii de terapie, dispar toate gândurile, sentimentele și emoțiile stresante din creier, ce rulau pe pilot automat. Terapia reprezintă un proces similar cu ștergerea fișierelor vechi dintr-un computer. Atunci când hardul este supraîncărcat cu informație, computerul începe să se miște greu, dând semne că este necesară o defragmentare. În acest mod, Access Bars acționează precum un program de curățare și optimizare, înlăturând înregistrările de care organismul nu mai are nevoie. Clientul redescoperă că el este unicul creator al viitorului său, cu ajutorul propriilor gânduri, cuvinte și emoții, fiind capabil să aibă acea viață plină de experiențe pozitive, pe care le poate accesa cu ușurință, bucurie și glorie. Întregul proces are un impact pozitiv asupra celulelor organismului, care, eliberate de presiune, revin la forma lor originală, ducând la o funcționalitatea optimă a întregului corp. Prin intermediul terapiei, se eliberează orice blocaj de energie din corp, restabilindu-se astfel fluxul energetic normal. Terapia conferă vitalitate și calmează mintea, ceea ce aduce echilibru întregului organism, precum și o stare de fericire deplină. Tehnica Access Bars este practicată în România din ce în ce mai mult în ultimii ani, având rezultate remarcabile. În calitate de facilitator Access Bars, organizez periodic cursuri, unde cei interesați pot învăța să practice această terapie, dar mai ales cum să-și schimbe perspectiva asupra vieții, să trăiască în armonie. Astfel, sunt rezolvate și situațiile conflictuale în relații, iar, din punct de vedere profesional, persoana respectivă devine mai performantă, reușind să-și creeze resurse financiare, pentru tot restul vieții.

„Înlătură cu succes stresul și anxietatea”

- Căror persoane le este recomandată terapia Access Bars?

- Oricine și în orice situație de sănătate poate apela la această tehnică terapeutică. Trăind zilnic în stres și transmițând frecvent creierului mesaje de alertă, resursele noastre încep să se epuizeze. Astfel, apar oboseala, confuzia, insomnia, durerile de cap, hipertensiunea, dereglările endocrine, iar sistemul imunitar este perturbat. Persoanele care beneficiază de această terapie au parte de schimbări rapide și majore, atât în privința sănătății, cât și a stării generale de bine.

- În ce situații și afecțiuni este indicată tehnica terapeutică?

- Tehnica Access Bars înlătură cu succes stresul și anxietatea. Aceasta poate fi efectuată, având rezultate remarcabile, în afecțiuni fizice de orice fel și de orice gravitate, în depresie, atacuri de panică, dificultăți de vorbire și de exprimare, oboseală cronică, tulburări de somn, supărări, frigiditate, impotență, autism, stres posttraumatic, dificultăți de învățare sau de concentrare, relații dificile, lipsa dorinței de viață, lipsa banilor, obezitate, dureri. Tehnica terapeutică Access Bars este recomandată în timpul sarcinii, înainte și după intervenții chirurgicale, în blocaje energetice și emoționale, în tulburări psihice și lista poate continua. Durerea fizică și disconfortul de orice fel sunt eliminate, se activează claritatea mentală, dar și o capacitate mai crescută de rezolvare a problemelor. Starea de spirit a clientului se îmbunătățește, el abordând viața într-o manieră pozitivă. Așa cum am mai precizat, pe măsură ce sunt eliminate blocajele, clientul manifestă o mai bună stare generală de sănătate, producându-se o schimbare în bine în ceea ce privește vitalitatea, relațiile, stresul.

„Apelând la terapia Access Bars sunt rezolvate și situațiile conflictuale în relații, iar, din punct de vedere profesional, persoana respectivă devine mai performantă, reușind să-și creeze resurse financiare, pentru tot restul vieții“

„Sunt necesare minimum trei şedinţe“

- Ce susțin cercetările științifice despre efectul terapiei Access Bars asupra creierului?

- S-au efectuat numeroase cercetări științifice de monitorizare a creierului, atât înainte, cât și după o ședință de Access Bars, de doctorul în neuroștiințe Jeffrey Fannin. Acesta a descoperit că, înainte de ședința de Access Bars, creierul era suprasolicitat, aflându-se în diverse stadii de deviere de la starea sa normală de sănătate. După numai o singură ședință de Access Bars, creierul era din nou echilibrat, în stare perfectă de funcționare.

- Câte ședințe de terapie Access Bars sunt indicate?

- În general, sunt necesare minimum trei ședințe de terapie, câte una pe săptămână. În funcție de fiecare client în parte, ulterior, se mai poate realiza câte o ședință lunar sau de câte ori este necesar. O sesiune cu un practicant Access Bars poate dura între 40 de minute și o oră, atât pentru adulți, cât și pentru copii, în funcție de caz. În timpul ședinței de Access Bars, unii oameni au un sentiment complet de relaxare, iar alții adorm.