de Gheorghe Zmaranda
Tendințele în ceea ce privește alegerile alimentare ale oamenilor se schimbă, iar accentul se pune din ce în ce mai mult pe hrană sănătoasă, pe produse obținute într-un mod cât mai curat, cu un aport cât mai redus de substanțe chimice. Microplantele, spre exemplu, au început să fie promovate ca adevărate rezervoare de nutrienți și elemente benefice organismului uman și astfel a apărut și o nouă oportunitate de afacere. Mădălin Casaru (medalion), inginer în agricultură și dezvoltare rurală, a mizat pe potețialul de valorificare al microplantelor și, împreună cu Alina Modoran, a înființat o microseră, Microhealty Greens Buzău. Potrivit acestuia, cultivarea microplantelor este un segment al horticulturii urbane, cea în medii controlate, care, deși este încă în dezvoltare la noi în țară, are șanse foarte mari de dezvoltare.
Read more: Sunt incluse de nutriţionişti în categoria superfood Mădălin Casaru: „Microplantele au un conţinut...