Main menu

header

Gheara-mâţei, miracolul amazonian

  Gheara-mâţei este un miracol verde, ce a fost adus din pădurea amazoniană. Numele ştiinţific al plantei este Uncaria tomentosa. Regina pădurilor tropicale şi-a câştigat un loc de cinste în medicina naturistă datorită capacităţii sale de a vindeca oamenii care suferă de diverse afecţiuni. Important de reţinut este faptul că timpul de vindecare e foarte scurt (câteva zile).

Aspirator de… microbi

  Gheara-mâţei este unul dintre cei mai eficienţi imunostimulatori, având proprietăţi antiinflamatoare şi  antivirale! De asemenea, regina pădurilor tropicale întinereşte organismul, încetinind procesul de îmbătrânire. Mai mult, ucide celulele canceroase şi nu permite răspândirea acestora în corp! Gheara-mâţei este utilizată în tratarea cancerului şi a leucemiei. Planta curăţă sângele şi intestinele, „măturând” microbii şi bacteriile.
Read more: Gheara-mâţei, miracolul amazonian

3 ponturi pe săptămână (206)

- Pentru combaterea transpiraţiei picioarelor, preparaţi un decoct foarte concentrat din 100 g de scoarţă de salcie mărunţită opărită cu un litru de apă. Faceţi baie locală cu acest decoct dimineaţa şi seara;

- Compresele cu decoct de nalbă aplicate pe ochi sunt excelente în cazurile rare în care apare o secreţie a glandei lacrimale. Decoctul se realizează din 20 g rădăcină la 100 ml apă rece şi se fierbe 20 de minute;
Read more: 3 ponturi pe săptămână (206)

Genţiana vine de hac dispepsiilor

  Deşi foarte eficientă pentru arsuri stomacale, hiperaciditate sau anaciditate, genţiana nu este prea utilizată, pentru că se întâlneşte în zona alpină.

Greu de procurat

  Genţiana este de neînlocuit pentru cei care suferă de sindrom dispeptic. Această afecţiune se manifestă mai ales la suferinzii de etilism şi de nicotinism, prin tulburări digestive însoţite de greutate în capul pieptului, greaţă, arsuri stomacale, hiperaciditate sau anaciditate, cu balonări urmate de eliminare rapidă prin flatulenţă. Boala evoluează spre colici abdominali violenţi şi pierderea poftei de mâncare.

Stimulează pofta de mâncare

  Rădăcina de genţiană se foloseşte pentru stimularea poftei de mâncare, creşterea secreţiilor gastrice şi a rezistenţei organismului. Suferindul trebuie să ia 20-30 de picături de extract într-un pahar cu şase, opt linguri cu apă, într-o cură de maximum zece zile. Tinctura o preparaţi din 20 g de rădăcină, tăiată cubuleţe şi pusă la macerat în 100 ml de rachiu alb.
Read more: Genţiana vine de hac dispepsiilor

Gălbenelele contra candidozei

  Afecţiune cauzată de dezvoltarea excesivă a ciupercii Candida albicans, candidoza poate produce la nivel genital inflamaţia vulvei şi a vaginului, scurgeri dense, albe, urât mirositoare, senzaţie de disconfort pe parcursul actului sexual, mâncărimi, dureri sub formă de arsură.

Şi bărbaţii pot fi afectaţi!

  Dacă se localizează la nivelul cavităţii bucale, provoacă acumulări albe şi cleioase pe limbă.
  În intestine generează un proces de fermentare, cu simptome de iritare, balonare şi dureri, precum şi diaree, ce alternează cu constipaţie. Atunci când devine patogenă se dezvoltă peste tot. Atenţie! Şi bărbaţii pot fi afectaţi de candidoză. Deşi Candida trăieşte în mod normal pe piele, în intestine, în flora microbiană vaginală sau în cavitatea bucală, ea se multiplică şi devine patogenă după un tratament incorect cu antibiotice, tratamente cu medicamente antiulceroase, modificări hormonale (folosirea contraceptivelor Read more: Gălbenelele contra candidozei

Colesterolul rău, îndepărtat cu anghinare

  Toată lumea a auzit sau suferă de colesterol mărit. Puţini ştiu însă că acest termen defineşte un compus organic ce se găseşte în structura celulelor animale, mai ales în sânge. Din păcate, o dată cu dereglarea metabolismului, se depune pe pereţii vaselor sangvine sau sub formă de calculi.

Consumul produselor animaliere trebuie limitat

  Colesterolul se găseşte în untura de peşte, sânge, ţesut nervos, gălbenuş de ou şi reglementează permeabilitatea faţă de lichidele membranelor celulare. Sunt două surse de provenienţă a colesterolului: cel mai mult se produce în ficat, prin transformarea diverşilor nutrienţi, în special grăsimi saturate. Şi cum toate animalele produc propriul colesterol, cealaltă parte din colesterolul uman provine direct din consumul produselor animaliere. Acest colesterol este absorbit în intestine şi se adaugă la cel produs de ficat. Pentru că o cantitate mare de colesterol rău este dăunătoare organismului, este de preferat să ţinem sub control nivelul acestuia.
Read more: Colesterolul rău, îndepărtat cu anghinare

Seminţele de mac, echilibrul sănătăţii

  Seminţele de mac au fost descoperite cu mult timp în urmă de europeni, macul fiind considerat una dintre primele plante cultivate de oameni încă din neolitic. Acestea sunt abundente în hidraţi de carbon, acizi graşi şi calciu. Planta întreagă are utilizări terapeutice în medicina umană tradiţională, dar cele mai utilizate sunt seminţele, ce ajută la prevenirea multor boli.

Previn cancerul la sân!


  Seminţele sunt bogate în acid linoleic (un complex important de acizi graşi omega 6), ce oferă protecţie împotriva bolilor de inimă şi altor tulburări ale aparatului circulator. Uleiul rezultat din seminţele de mac este de mare ajutor în tratarea cancerului mamar, dar şi în prevenirea lui. Mai mult, acestea stabilizează nivelul zahărului în sânge, reduc considerabil colesterolul, împiedică apariţia cancerului la colon şi îmbunătăţesc sănătatea globală a intestinelor.
Read more: Seminţele de mac, echilibrul sănătăţii

Norocel pentru creşterea părului

  Norocelul este o plantă ce creşte pretutindeni în grădini. Culoarea predominantă este verde, iar florile sunt mărunte şi frumoase. Pe vremuri, oamenii credeau că planta aduce noroc datorită rezistenţei sale la secetă. Strămoşii noştri îşi tratau rănile cu zeama obţinută din frunzele strivite, iar femeile îl utilizau pentru a avea un păr frumos şi sănătos.

Are proprietăţi citostatice

  S-a demonstrat că norocelul are proprietăţi citostatice, fiind util în lupta împotriva cancerului. Se scot rădăcinile plantei din pământ, se spală foarte bine, se pisează şi se pun într-un borcan, până se umple pe jumătate, turnându-se deasupra alcool alimentar de 30-40 de grade, apoi se pune capacul. Se lasă borcanul zece zile la soare, închis ermetic, agitându-se zilnic, pentru o mai bună extragere a principiilor active. După zece zile, lichidul se filtrează, iar din preparatul obţinut se ia câte o lingură înainte de fiecare masă.
Read more: Norocel pentru creşterea părului

Amaranthul opreşte hemoragiile

  Amaranthul este o plantă anuală, ce se mai numeşte şi talpa-gâştei, fiind renumită pentru efectele tonice pe care le are asupra organismului. Datorită substanţelor active prezente în compoziţia sa - vitaminele A, C şi E, taninuri, flavonoizi - talpa-gâştei acţionează atât ca antidepresiv, cât şi ca remediu pentru afecţiunile cardiace şi gastrice, în stări de anxietate, nelinişte şi crize astmatice.

Inhibă creşterea tumorilor

  Amaranthul conţine substanţe antioxidante, ce reduc şi elimină efectele nocive ale poluării din organism şi este de un real folos persoanelor care suferă de oboseală cronică. Talpa-gâştei inhibă creşterea tumorilor de pe vasele de sânge, împiedicând răspândirea acestora. De asemenea, reduce în mod semnificativ nodulii canceroşi de la sân, prostată, iar în anumite cazuri, tumorile „se topesc” complet.
Read more: Amaranthul opreşte hemoragiile

Ciubotica-cucului vă scapă de anxietate

  Ciuboţica-cucului este o plantă ierboasă, mică, fiind întâlnită în zonele deluroase şi prealpine. Ajunge la o înălţime de maximum 30 cm şi are flori galbene, frumos mirositoare. Medicina naturistă utilizează planta pentru multiplele sale beneficii.

Scade nivelul colesterolului

  Florile şi frunzele plantei, în stare proaspătă sau uscate, sunt bogate în vitamina C, betacaroten, potasiu, calciu, sodiu, ajutând la întărirea sistemului imunitar. Ciuboţica-cucului este utilizată în tratamentul tulburărilor pulmonare (viroze şi bronşite) şi facilitează eliminarea secreţiilor. Totodată, proprietăţile sale antioxidante sunt de folos la scăderea nivelului colesterolului în sânge. Mai mult, ciuboţica-cucului stimulează secreţia laptelui la femeile care au născut!
Read more: Ciubotica-cucului vă scapă de anxietate

Ienupărul, cel mai puternic antibiotic al naturii

  Ienupărul este una dintre plantele pentru care timpul stă în loc, fiind mereu verde şi viu. Fructele sale parfumate, colorate în violet, se coc chiar şi iarna, de aceea ienupărul este considerat unul dintre cele mai puternice medicamente ale naturii. La noi în ţară, ienupărul creşte în zona submontană şi montană, în locuri deschise şi bine însorite, mai ales pentru că are nevoie de multă lumină. Culegerea boabelor de ienupăr este una dintre cele mai complicate operaţiuni de acest gen din fitoterapie, din pricina  frunzelor extrem de ţepoase şi a boabelor mult prea mici. De aceea, fructele de ienupăr nu sunt foarte ieftine şi se găsesc destul de greu chiar şi în magazinele cu specific naturist.

Cură cu boabe, pentru activarea sistemului imunitar
Read more: Ienupărul, cel mai puternic antibiotic al naturii

3 ponturi pe săptămână (205)

- Tulpinile de mazăre sunt de folos în eliminarea pietrelor la rinichi. Se iau două linguri cu tulpini, se taie mărunt şi se adaugă un pahar şi jumătate cu apă fierbinte peste ele, se lasă 30 de minute şi se strecoară. Se beau câte două linguri înainte de fiecare masă timp de o lună;

- Pentru tratarea arsurilor sunt eficiente băi locale cu infuzie din 20 g de muguri de plop la un litru de apă;
Read more: 3 ponturi pe săptămână (205)