Main menu

header

974 7 1de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Fruct exotic de excepție, guava albă este un adevărat tezaur de nutrienți, care contribuie la buna funcționare a organismului uman și au capacitatea de a preveni anumite boli.

Diminuează riscul de hipertensiune

Guava albă, care crește în America de Sud, oferă o varietate de beneficii pentru sănătate, datorită conținutului său nutrițional foarte bogat. Fructul este plin de vitamina C, un antioxidant puternic, care susține sistemul imunitar și stimulează producerea de colagen. De asemenea, guava albă aduce organismului betacaroten, licopen și quercetină, care elimină radicalii liberi, reduc stresul oxidativ și scad riscul de boli cronice. Acțiunea antioxidantă a guavei albe este dublată de beneficiile generate de aportul de potasiu, care ajută la controlul tensiunii arteriale, scade riscul de hipertensiune și de boli de inimă.

Prelungeşte saţietatea

Fibrele din guava albă generează numeroase beneficii pentru organism. În primul rând, ajută la menținerea nivelului de colesterol într-un interval sănătos. Mai departe, fibrele detoxifică sistemul digestiv, favorizează peristaltismul intestinal, prevenind astfel cancerul de colon, ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge și prelungesc sațietatea, fiind astfel de folos pentru menținerea unei greutăți corporale optime. De asemenea, betacarotenul din guava albă este transformat de organism în vitamina A, aspect de natură să mențină acuitatea vederii, inclusiv a celei nocturne, și să scadă riscul de degenerare maculară legată de înaintarea în vârstă.

Oferă echilibru electrolitic

Guava albă conține are minerale importante, precum calciul, magneziul și fosforul, care contribuie la sănătatea oaselor și dinților. De altfel, mestecarea frunzelor arborelui care produce fructul sau utilizarea apelor de gură care conțin extract de guava albă ajută la îndepărtarea bolilor gingiilor. În același timp, fructul ajută organismul să rămână hidratat și contribuie la menținerea echilibrului electrolitic. Tot în dreptul guavei albe, studiile de specialitate menționează prezența unor substanțe care au fost asociate de numeroase studii cu reducerea inflamației în organism, consumul acestui fruct fiind de natură să contribuie la atenuarea simptomelor afecțiunilor generate de procesele inflamatorii, inclusiv a alergiei și artritei.

Nutrienţii din guava albă contribuie la detoxificarea naturală a ficatului

Guava albă combate daunele provocate pielii de radiațiile ultraviolete nocive

Ţine la distanţă anemia

Quercetina din guava albă a fost asociată cu reducerea simptomelor generate de afecțiunile căilor respiratorii superioare, prin acțiunea de reducere a inflamației la acest nivel. Pe de altă parte, folații și vitamina E din acest fruct - care poate fi introdus în dietă crud sau conservat - ajută la menținerea echilibrului hormonal. Iar fierul din guava albă susține oxigenarea organelor și previne anemia. Totodată, tabloul extins de nutrienți importanți concentrați în guava albă este de natură să mențină sănătatea ficatului prin capacitatea de a contribui la detoxificarea naturală a acestui organ. În plus, vitamina C din guava albă stimulează producerea de serotonină, fructul atenuând astfel stresul și anxietatea.