Baschetul ajută la redresarea coloanei vertebrale Există o variantă de baschet pe care micuţii o pot alege începând cu vârsta de 3 ani. Baby-baschet se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani şi oferă micuţilor primele noţiuni legate de acest sport de echipă. Abia după această vârstă se pot începe adevăratele antrenamente de baschet. Acesta este un sport recomandat în special copiilor înalţi. În primul rând, copilul îşi va cunoaşte mai bine corpul, descoperindu-şi agilitatea şi îndemânarea. Va învăţa ce înseamnă spiritul de echipă şi îşi va dezvolta corect coloana vertebrală. Pentru început se recomandă o şedinţă de două ore pe săptămână, iar în cazul în care copilul este atras mai târziu de competiţie, sunt necesare două şedinte a câte două ore săptămânal.
Aikido şi tehnicile de apărare Aikido permite învăţarea metodelor de apărare în cazul unor atacuri dificile. Este vorba despre învăţarea şi practicarea regulată a tehnicilor „cu mâna goală” sau cu arme adaptate la înălţimea copiilor: bokken (sabia de lemn) sau jo (băţul sau bastonul). Acest sport poate fi practicat de la vârsta de 7 ani, dar nu mai mult de o şedinţă de o oră de două ori pe săptămână. Aikido se adresează, în egală măsură, atât „bătăuşilor”, care vor putea astfel să-şi canalizeze agresivitatea, cât şi copiilor timizi sau celor fricoşi, care vor învăţa să capete încredere în propriile forţe. Cei care sunt complexaţi din punct de vedere fizic vor reuşi chiar să-şi afirme propria personalitate.
Ciclism pe teren accidentat Periculos, dar din ce în ce mai tentant pentru noile generaţii, ciclismul pe teren accidentat provoacă emoţii şi senzaţii tari la toate vârstele. De cele mai multe ori practicat în natură, acest sport dezvoltă dorinţa de a face mişcare, creşte adrenalina şi tonifică organismul. Vârsta de 9-10 ani pare a fi potrivită pentru un început, iar două ore pe săptămână sunt suficiente pentru învăţarea tehnicilor fundamentale. Ciclismul pe teren accidentat permite dezvoltarea abilităţilor motrice, dar şi creşterea capacităţilor fizice (rezistenţa, forţa sau viteza). Posibilele traumatisme ale craniului sau ale genunchilor impun protejarea prin purtarea caschetei şi a genunchierelor.