Main menu

header

930 20 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Trădarea într-o relație romantică este sfâșietoare, iar sentimentul celui trădat poate fi devastator. Potrivit statisticilor, aproape jumătate din toate relațiile sunt afectate de o formă de trădare. Există mai multe modalități prin care se poate reface încrederea dintre parteneri după un astfel de episod.

Transparență și recunoașterea durerii provocate

Indiferent de motiv, trădarea duce deseori la sentimente de neîncredere. Pentru a o reface, transparența și recunoașterea durerii sunt primii pași esențiali. Asta implică deschidere și sinceritate. Mai departe intră în ecuație consecvența și angajamentul față de schimbare al persoanei care și-a trădat partenerul, care să demonstreze seriozitate în reconstruirea încrederii și nu doar o înșiruire de vorbe goale. Pe drumul complicat al recâștigării unei persoane trădate în dragoste, este nevoie ca persoana culpabilă să ofere sprijin emoțional, să fie empatică și să arate că este conștientă de ceea ce a provocat.

Fidelitate față de cuvântul dat, asumarea responsabilității

Este nevoie de timp și multă răbdare pentru a „repara” efectele unei trădări, întrucât genul acesta de răni se vindecă greu. Pe de altă parte, este nevoie ca persoana care a „călcat strâmb” să demonstreze o integritate fără fisură, întrucât aceasta este fundamentul încrederii pe care doriți s-o reconstruiți. Fidelitatea față de cuvântul dat și asumarea responsabilității pentru ceea ce ați făcut sunt alte recomandări ale specialiștilor pe calea către recuperarea a ceea ce ați pierdut.

„Scuzele sincere ajută masiv la recuperarea încrederii partenerului trădat“ (Chandni Tugnait, psihoterapeut, fondator Gateway of Healing)