de Cătălina Tăgârță
V-ați săturat să mâncați/beți cu grijă pentru a nu rămâne fără ruj? Vreți să vă păstrați conturul buzelor intact și să scăpați de stresul retușurilor permanente? Dacă nu sunteți adepta rujurilor semipermanente, e bine să știți că, în ultima vreme, din ce în ce mai multe doamne preferă tatuarea buzelor prin micropigmentare. În acest fel sunt aranjate și gata de plecare în orice moment din zi și din noapte. Margareta Mihai (foto), reprezentanta Salonului Vic Mar, din București, ne-a spus mai multe despre această procedură.
Micropigmentarea, favorabilă celor cu formă nedefinită
- Ne-ați vorbit despre cum putem avea sprâncene frumoase, fără efort, pentru o perioadă de circa un an. Am înțeles că există soluții și pentru îngrijirea buzelor. Ne povestiți, vă rog?
- Într-adevăr, în ultima perioadă, din ce în ce mai multe doamne optează și pentru conturul buzelor prin micropigmentare. Fiecare doamnă alege culoarea dorită, care poate fi mai pală, deci mai naturală, sau mai intensă. De obicei apelează la această procedură femeile care doresc o ușoară mărire a buzelor sau cele care au un contur asimetric și vor ca machiajul să fie unul corect și profesionist în fiecare zi. Fiindcă, odată făcută procedura, rezultatul este valabil tot în jur de un an - un an și jumătate, la fel ca în cazul micropigmentării sprâncenelor. Am întâlnit însă și situații în care doamnele, deși aveau buze perfecte, au optat pentru tatuarea lor, scurtând astfel intervalul zilnic de machiaj.
- Totuși, există o categorie de persoane căreia îix recomandați tehnica mai mult decât la restul clientelor?
- Teoretic, se recomandă celor care au buzele atât de subțiri sau decolorate încât nu se văd, persoanelor ale căror colțuri sunt decolorate sau/și nu au o terminație vizibilă, doamnelor care nu au o formă clară, bine definită a buzelor, când centrul buzei este „deplasat” spre stânga/dreapta, când buza de sus este mult mai groasă sau mult mai subțire decât cea de jos.
Oferă senzația de mărire
- Se poate opta doar pentru conturare?
- Sunt persoane care vor doar contur și persoane care doresc colorarea totală a buzelor. Oricum, în momentul în care ai conturat o buză apare imediat senzația de mărire. Sunt doamne cu buze subțiri la care se vede imediat efectul după conturare. În ambele cazuri (contur, colorare totală) se folosesc pigmenți cosmetici, care se introduc în straturile superioare ale pielii printr-o tehnică specială. Intervenția este extrem de „subtilă” și nu lasă niciun fel de semn.
- Cu siguranță, cititoarele se întreabă dacă se mai poate folosi ruj peste tatuaj?
- Nu au de ce să își facă griji. Dacă într-o zi vor să se dea cu o culoare anume de ruj, nu-i problemă. Tatuarea buzelor nu influențează acest aspect, deoarece pigmentul se află sub piele. Însă ideea e că, apelând la această procedură, buzele lor vor arăta tot timpul bine. Iar când vor să le facă și mai frumoase și mai senzuale decât de obicei e suficient să aplice un glos și vor obține un efect uimitor.
Se realizează cu anestezie pe bază de cremă
- Cam cât timp durează procesul de tatuare?
- Procedura de micropigmentare a buzelor poate dura între una și trei ore. Aceasta depinde de complexitatea lucrării: doar contur, contur plus mărire de volum, pigmentare totală.
- Ce simte persoana în momentul tatuării?
- Procedura este nedureroasă, întrucât se folosesc creme anestezice. În plus, siguranța este garantată de utilizarea de ace sigilate și de pigmenți de cea mai bună calitate, produsele fiind testate dermatologic.
- Anestezicul își face efectul tot în jumătate de oră, ca în cazul tatuării sprâncenelor?
- Da. Se stă jumătate de oră, apoi se începe proiectul. Mai întâi se trasează forma dorită cu un creion roșu, apoi se începe umplerea.
Se utilizează doar substanțe naturale
- Cum arată aparatul pe care îl folosiți? Sunt persoane care iubesc tatuajele, dar nu își fac de teama durerii.
- Aparatul arată ca un pix. Însă este un dispozitiv special conceput pentru cosmetică, mai finuț decât cel folosit la tatuajul clasic. În ceea ce privește substanțele folosite, acestea sunt naturale, nu toxice.
- Care sunt avantajele folosirii tehnicii de micropigmentare a buzelor, comparativ cu folosirea rujului?
- În primul rând că nu mai există neregularități sau discontinuități în colorarea buzelor și în desenarea conturului. De asemenea, rujul nu se mai întinde și nici nu mai există riscul să fie „mâncat”, prin urmare, dispar și urmele lăsate pe pahare, căni, obrajii copiilor. Un alt mare atu este că doamnele pot merge liniștite la piscină și nu mai riscă să facă alergii din cauza cosmeticelor. Pentru femeile mai în vârstă e un lucru extraordinar, întrucât, cu trecerea anilor, buzele nu mai au aceeași elasticitate, își pierd din culoare și se învinețesc, iar procedura practic le întinereşte.
- Există contraindicații? Ce categorii de persoane nu au voie să se bucure de efectele acestei proceduri?
- Persoanele cu boli de piele, gen psoriazis. În plus, cele care au avut herpes trebuie să ia cu trei zile înainte niște pastiluțe, ca să prevină reactivarea herpesului după procedura de micropigmentare.
- După micropigmentare se poate aplica în mod normal crema hidratantă de zi pe față?
- Desigur, aceasta se poate da fără probleme pe toată fața. Însă procedura merită, rezultatele sunt într-adevăr spectaculoase. Noi facem mereu poză clientei înainte și după și postăm ocazional pe pagina Vic Mar.