de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Unul dintre cele mai versatile look-uri este coada de cal. Permite tot atâtea variațiuni câte poate cuprinde imaginația persoanei care o abordează și este potrivită în toate ocaziile, de la exercițiile la sală până la o seară în oraș.
Volum, volum...
Coada de cal este mult mai mult decât o variantă de look pentru fiecare zi de birou. De exemplu, poate fi o foarte bună opțiune pentru acele momente în care părul nu este proaspăt spălat. De altfel, pentru multe dintre variațiunile acestei coafuri, cu cât mai mult timp a trecut de când a fost spălat părul, cu atât este mai bine, spun stiliștii. Iată câteva sfaturi pentru a transforma o coadă de cal banală într-o coafură cu volum. Se prinde părul în vârful capului și se ia pe rând câte o șuviță pe care aplicați șampon uscat. În felul acesta veți obține un dublu efect - de absorbție a uleiurilor din păr și de un volum uimitor. Masați bine produsul în păr și pieptănați bine. Scoateți apoi câteva șuviţe đin jurul feței și câteva de la spate, pentru a accentua acest look care se vede minunat chiar dacă părul este tuns în scări, apoi faceți coada de cal standard. O altă variantă este să lăsați într-o parte coafura, inserând în ea o fundă lungă, de o culoare care să contrasteze cu cea a părului. Efectul este deopotrivă romantic și elegant.
Împletituri de toate felurile
Împletiturile sunt marea senzație a stylingului anului 2018, iar coada de cal vă oferă ocazia de a le exersa în nenumărate combinații. Dacă vreți să camuflați rădăcinile crescute sau scăderea în strălucire a culorii părului, o variantă de look coadă de cal cu împletitură poate fi următoarea: luați o secțiune de păr din zona frunții, care ar trebui să aibă aceeași lățime ca distanța dintre ochi. Împletiți o coadă din față spre spate, mai aproape de scalp sau mai lejeră, până la jumătatea cefei, și prindeți apoi părul cu un elastic. La final, se fixează coada cu un fixativ. Poate fi împodobită cu o fundă de catifea. O altă variantă este împletitura integrală, realizată din două cozi împletite, răsucite, strânse apoi perfect, de sus, și lăsate pe spate ca o coadă unică, model care îmbină feminitatea cu spiritul rebel.
Eșarfe în acord cu ținuta
Coada de cal împodobită cu eșarfe este ideală pentru o ieșire de seară sau pentru o petrecere. După ce ați creat o coadă înaltă din părul adunat până în dreptul urechilor, legați-o cu un elastic, apoi cu o eșarfă în acord cu restul ținutei. Luați restul de păr și creați o a doua coadă, în completare, pe care o legați în același fel. Nu uitați să țineți cont și de culoarea părului - eșarfele trebuie să pună în valoare coafura. O altă variantă, cu un finisaj ceva mai dramatic, este aceasta: după ce ați făcut o coadă înaltă pe care înfășurați, peste elastic, câteva șuvițe de păr, împărțiți coada în trei părți egale, tapându-le pe fiecare în parte începând de la baza cozii și terminând cu vârfurile. Contrastul dintre părul neted din față și volumul cozii va crea o imagine de neuitat. Cel mai bine se potrivește părului fin și plat, chiar dacă este mai lung de umeri.
Șuvițe memorabile
Puține coafuri sunt mai spectaculoase pentru a pune în valoare șuvițele decât variațiunile pe tema coadă de cal. O puteți face simplă, bine strânsă din vârful capului, lăsând restul părului pe spate, bine întins, parcă mai strălucitor ca niciodată. Dacă părul este ondulat, se recomandă să-l îndreptați înainte cu placa, apoi folosiți un spray antistatic, care să îmblânzească firele rebele. La fel de impresionante vor fi șuvițele și în varianta de coadă de cal joasă. Se piaptănă părul pe spate ori cu o cărare pe mijloc sau într-o parte și se prinde la baza gâtului cu un elastic pe care îl puteți camufla cu o șuvită de păr, eventual împletită, fixată cu o agrafă. Iar dacă aveți și părul ondulat, și șuvițe și vă doriți o coadă de cal, iată un model de efect: faceți o împletitură spic doar cu două treimi din păr (fără părțile laterale), apoi prindeți totul la bază. Deși este simplu de executat, acest look este unic prin felul în care face să iasă în evidență firele strălucitoare.
Fire cu bijuterii
Coada de cal permite nenumărate formule de aranjare a părului în care să poată fi inserate bijuterii, sârmulițe din metal prețios, clame din argint. De exemplu, faceți trei codițe împletite pe lateralele și pe centrul capului, pe care le împodobiți cu bijuterii de păr, apoi realizați coafura coadă de cal, simplă, astfel încât podoabele să fie cât mai evidente. Dacă aveți părul ondulat, faceți o coadă de cal pe care o prindeți sus cu un fir auriu prețios peste elasticul aferent acoperit cu o șuviță de păr, apoi din nou la mijloc, cu același tip de fir de aur, având grijă ca jumătatea de sus a cozii de cal să fie mai strânsă. Lăsați restul părului liber, și look-ul va părea sculptat. Mai departe, există și o variantă care se numește „triple crown” și care implică trei agrafe prețioase montate de-a lungul unei coafuri coadă de cal clasică.
Un trio de cercuri discrete - în vârf, la mijloc și la nivelul gâtului - poate face din coada de cal clasică o coafură care să întoarcă toate privirile
Trucuri pentru o coafură perfectă
În contrast cu coafurile elaborate cu care puteți merge la un eveniment, coada de cal inspirat creată vă poate scoate în evidență, dând întregii imagini un aer de relaxare elegantă. Iată cum se realizează coada de cal perfectă: împărțiți părul în două secţiuni, începând de deasupra urechilor. Partea de sus prindeți-o în creştetul capului. Apoi periați bine partea inferioară şi prindeți-o cu un elastic, cât mai aproape de linia formată între cele două secţiuni de păr. Pentru mai mult volum, se poate împărți și aceasta în două secţiuni, una superioară şi una inferioară. Între ele se prinde un cleştişor mic de păr, care va fi acoperit de partea de sus. Se desprinde secţiunea superioară de păr şi se tapează partea din spate dacă părul nu are volum suficient. Aduceți apoi tot părul spre spate, prindeți-l cu un elastic, împreună cu coada formată iniţial. La final luați o şuviţă subţire şi înfăşurați-o în jurul elasticului. Fixați cu o agrafă, și coafura este gata.