de Cristina Cristache
Este ieftină, 100% naturală, uşor de procurat şi are reale calităţi cosmetice. Datorită componentelor sale este bună atât pentru revigorarea şi detoxificarea organismului, cât şi pentru tratarea numeroaselor boli. Este un buchet de vitamine necesare organismului, combate obezitatea, dar şi anorexia şi face pielea să strălucească. Iată de ce şi cum acţionează!
Contribuie la pierderea kilogramelor în plus
Drojdia de bere conţine toată gama de vitamine B, ce ajută la slăbire prin faptul că participă activ la arderea grăsimilor. Deficienţele grave de vitamine B duc la pierderea poftei de mâncare, în timp ce o doză optimă echilibrează apetitul celor care l-au pierdut şi reduce senzaţia de foame la obezi.
Aşadar, dacă mâncaţi mai mult tocmai când vă impuneţi să pierdeţi în greutate, drojdia de bere vă poate ajuta cu această problemă datorită bogăţiei de vitamine B şi a cromului. Iată ce aveţi de făcut: luaţi trei linguriţe cu drojdie granulată şi dizolvaţi-le în apă. Consumaţi amestecul astfel preparat între mese şi veţi slăbi fără efort, iar organismul dumneavoastră nu va avea de suferit. Dacă gustul nu vă place mai puteţi să o folosiţi sub formă de pudră şi să o presăraţi pe salată sau o puteţi administra cu miere, două linguriţe amestecate cu una cu miere, pe stomacul gol, înainte cu 30 de minute de masa principală. Cura de drojdie de bere are eficienţă dacă este urmată timp de patru luni, iar efectele ei nu întârzie să apară.
Curăţă pielea în profunzime
Drojdia de bere poate fi folosită şi extern, ca ingredient pentru prepararea cremelor şi a măştilor cosmetice. Se folosesc o dată pe săptămână, deoarece curăţă în profunzime, ajută la repararea ţesuturilor şi la oxigenarea celulelor epidermei, menţin pielea într-o formă excelentă, iar cicatricele vechi se estompează. Amestecaţi două linguri cu drojdie de bere uscată cu puţină apă până obţineţi o pastă moale precum o cremă. Aplicaţi-o pe faţă într-un strat generos, evitând ochii şi buzele, şi lăsaţi-o să acţioneze 20 de minute, clătiţi cu apă caldă din abundenţă, şi tenul dumneavoastră va deveni luminos şi hidratat.
Armă împotriva acneei
Drojdia de bere acţionează şi împotriva acneei, datorită faptului că vitaminele B2 şi B6 din compoziţie reglează producţia de sebum. Pentru tenul gras şi acneic se recomandă o mască din albuş bătut spumă, sucul unei roşii şi zece grame de drojdie de bere sau două linguriţe cu drojdie de bere, două linguri cu ulei de măsline şi două linguri cu miere lichidă. Pentru ten normal se amestecă o linguriţă cu drojdie de bere, o linguriţă cu cremă nutritivă şi o jumătate de linguriţă cu zeamă de lămâie. Masca pentru ten uscat se prepară dintr-o linguriţă cu drojdie de bere şi una cu miere.
Îndepărtează pistruii
Dacă aveţi tenul pătat, o linguriţă cu drojdie de bere şi două linguriţe cu apă oxigenată vor rezolva problema. Pistruii se tratează cu trei linguri cu zeamă de lămâie, două linguriţe cu drojdie de bere şi 20 de grame de tărâţe de grâu sau o linguriţă cu drojdie de bere proaspătă şi dizolvată în suc de cătină. Se lasă compoziţia la rece o jumătate de oră, apoi se aplică pe faţă şi pe gât. Se lasă 15 minute, apoi se spală cu multă apă.
Pentru protecţia tenului puteţi folosi zilnic şi o cremă antirid.
Emolient pentru mâini
În amestec cu laptele hidratant, drojdia de bere uscată este un remediu excelent pentru menţinerea sănătăţii şi a tinereţii pielii mâinilor. Amestecul se lasă să acţioneze 15 minute, după care mâinile se clătesc cu apă caldă. Tratamentul poate fi aplicat timp de măcar o săptămână, seara înainte de a merge la culcare.
Problemele părului pot fi şi ele rezolvate cu ajutorul drojdiei de bere, toate elementele din grupul vitaminelor B fiind indispensabile creşterii lui. Pentru o mască aveţi nevoie de 50 g de drojdie de bere, cinci linguri cu ulei de măsline, patru linguri cu miere încălzită, o cană cu zeamă de urzici, macerate sau fierte. Se amestecă şi se aplică pe păr, masând scalpul. Se clăteşte părul, după care se aplică şamponul. Masca reface sănătatea scalpului şi întăreşte rădăcina firului de păr.
Menţine tinereţea
Folosirea curentă a drojdiei de bere are efect regenerator şi ajută organismul să rămână tânăr şi în formă. Aceste afirmaţii aparţin nutriţionistului american Paul Bragg, care spune că acest complex de ciuperci, care este drojdia, conţine o mare cantitate de proteine, vitamine, minerale, dar şi de acid nucleic, responsabilul pentru formarea de celule noi care să le înlocuiască pe cele deteriorate. Acelaşi nutriţionist spune că acest acid nucleic are capacitatea de a întârzia îmbătrânirea prematură.
Datorită conţinutului enorm de vitamine şi de minerale, drojdia de bere se comportă, conform specialiştilor, ca o adevărată uzină de medicamente. Elementele din componenţa ei o recomandă atât în diete de slăbire şi în multe tratamente cosmetice, cât şi ca adjuvant în terapia diverselor afecţiuni cu care organismul uman se confruntă. Drojdia de bere este atât de recomandată tocmai pentru că 100 de grame conţin: de 10 ori mai multă vitamina B1 decât pâinea integrală; de două ori mai multă vitamina B2 decât ficatul; de 10-20 de ori mai multă vitamina PP; de 10 ori mai multă vitamina B6 decât carnea; de 5-10 ori mai mult acid pantotenic decât cerealele; de 20 de ori mai mult acid folic decât tărâţele de grâu.
Pe lângă vitaminele din complexul B, drojdia de bere conţine vitaminele E şi K. Prima creşte rezistenţa organismului la infecţii şi intervine în şi funcţiile diferitelor ţesuturi, organe şi sisteme, în procesul de creştere şi în cel de coagulare. Vitamina K intervine în procesul de coagulare a sângelui şi contribuie la formarea osoasă, fiind un factor esenţial în procesul de fixare a calciului.
- Pentru întărirea sistemului imunitar se recomandă ca patru zile pe lună să se consume drojdie de bere proaspătă cu miere de albine.