Main menu

header

843 3 1de Călin Popa şi Daniel Alexandrescu

Actor în mare vogă la Hollywood, versatil, șarmant și cu un corp perfect, Channing Tatum este convingător deopotrivă în rol de polițist, de stripper sau de bărbat îndrăgostit. Cariera sa a urcat încet, dar sigur, experiența l-a făcut mereu mai cameleonic în actorie, iar fanii din toată lumea abia așteaptă noile producții în care starul își va da din nou măsura talentului și farmecului personal.

Practicant de fotbal, baseball și arte marțiale

843 3 2Născut în Alabama, Channing Tatum a fost un copil fragil, care a suferit de deficit de atenție, care i-a îngreunat performanțele școlare, și a fost diagnosticat cu dislexie. Decis să depășească aceste neajunsuri, micul Channing s-a apucat serios de sport - a jucat fotbal, baseball, a practicat arte marțiale și s-a ținut mereu aproape de fete, pe care întotdeauna le-a fascinat. Mai târziu a intrat într-un colegiu catolic, pe care l-a absolvit și a fost votat cel mai atletic dintre elevi. Channing a primit o bursă sportivă la un colegiu, dar a renunțat la studii, s-a întors acasă și a început să lucreze ca stripper într-un club de noapte, cu numele Chan Crawford. De la această experiență urma să se realizeze celebrul film „Magic Mike”. După ce s-a mutat la Miami, Channing a fost observat de un căutător de talente și a devenit model. De aici până la actorie nu a mai fost decât un pas.

Proteine din ouă și carne albă, pentru musculatură

843 3 3De fiecare dată când Channing trebuie să-și transforme fizicul sportiv pentru un rol, apelează la un nutriționist care să-l ajute să obțină rezultatele dorite, întrucât se știe că niciun antrenament nu are efectele scontate fără regimul potrivit. Ca urmare, Channing și-a personalizat o dietă care include în primul rând proteine, necesare menținerii fizicului care l-a făcut celebru pe starul american. Actorul își ia proteinele din ouă, pe care le preferă la micul dejun, și din carne albă (pui și curcan), la grătar. Gustările sunt alcătuite exclusiv din nuci, iar în acest fel, vedeta a reușit să-și consolideze și să-și flexibilizeze masa musculară pe care costumele sau tricourile se așază atât de bine și care l-au scos imediat în evidență pe Channing în pelicula „Kingsman: Cercul de Aur”.

Rolul Magic Mike a necesitat alimentație „curată”

843 3 4Pentru a obține aspectul impecabil, sexi dar puternic, din filmele „Mike meseriașu’” și „Magic Mike XXL”, Channing a trecut la un regim foarte curat, hrănindu-se din două în două ore cu smoothie din varză kale, spanac, țelină și foarte puține fructe, pe care actorul îl bea la fiecare masă. Pe lângă micul dejun cu ouă, prânzul a constat din friptură cu multe legume și, ca întotdeauna, gustări cu nuci, astfel încât la sfârșitul fiecărei zile, actorul avea în organism toți nutrienții necesari pentru antrenamentul care i-a transformat corpul în unul musculos și fără fir de grăsime, care a aprins imaginația femeilor din toată lumea.

„Chiar dacă sunt sportiv de o viață, tot este greu”

Channing Tatum s-a dovedit în vârf de formă în filmele cu Magic Mike, demonstrând ce poate face antrenamentul dublat de dieta potrivită pentru un corp care părea total schimbat față de apariția din „Cei 8 odioși”. Dar aceste sesiuni de pregătire au fost de-a dreptul dure. Fără să se „ierte”, pus pe treabă din primul până în ultimul moment, Tatum și-a început zilele cu ciclism prin păduri - 40 de kilometri, pe drumuri în pantă, până la înălțimi de 700 de metri. „Ca unul care își câștigă existența din muncă, vă garantez că nu aș trage atât dacă n-ar trebui să filmez dezbrăcat. Nici nu-mi pot imagina de unde își iau energia toți oamenii care muncesc în fiecare zi de la 9:00 la 17:00 sau când mai au timp să se ocupe de ei înșiși”, mărturisește actorul. După un duș scurt și un mic dejun frugal, Channing a intrat în piscină, unde a făcut și ture de bazin, și sărituri și alte exerciții specifice sălilor de antrenament, dar… în apă. „Merg la antrenament ca la un job oarecare și, chiar dacă sunt sportiv de o viață, tot este greu”, detaliază Channing.

Cardio, ridicare de greutăţi şi jogging

Odată terminată „tura” de cardio, actorul lua o pauză, apoi după-amiază trecea la antrenamentele de forță, inclusiv ridicarea de greutăți și alte exerciții direcționate spre diferite părți ale corpului - piept, picioare, spate etc. Cu cât se apropia momentul filmărilor, cu atât Channing intensifica seriile de jogging din fiecare seară. Nu au fost niciodată două exerciții identice în toate cele zece săptămâni în care Tatum a pregătit până la ultimul detaliu fizic spectaculoasa apariție din „Magic Mike”. Și nu doar din motive artistice, ci și pentru că mișcările din film, cu ridicarea unei persoane deasupra capului și tot dansul în forță care fac din această producție una de referință și de mare succes nu se pot face în siguranță fără o excelentă pregătire fizică. Specialiștiii atrag atenția că astfel de cascadorii au nevoie de o bază solidă, pentru a se evita durerile de spate, afectarea musculaturii umerilor sau aplicarea de forță neobișnuit de mare în poziții nefirești, cu potențiale urmări grave. Pe toate acestea, Channing le-a trecut cu brio, grație unei pregătiri fizice exemplare.

„Când am realizat că am luat câteva kilograme în pandemie, am decis să reîncep exerciţiile de fitness împreună cu un amic. Am intrat în rutina zilnică şi a fost grozav. Am ieşit din episodul ăsta o persoană cu totul nouă“

„Următorii zece ani vor fi o nouă aventură de fitness“

843 3 5Channing Tatum a avut momentele sale de insecuritate, de dezechilibre emoționale, a fost afectat de un divorț și a suferit mai multe răni și accidentări pe platourile de filmare - și-a ars penisul cu apă clocotită, s-a tăiat la cap, și-a rupt mâna de mai multe ori, s-a accidentat la ureche - așa că, pentru o vreme, a renunțat la fitness. După un timp în care s-a evaluat profund, actorul s-a întors la vechile obiceiuri bune de a-și menține corpul în cea mai bună formă. Și nu întâmplător: Channing joacă într-un nou film, „Dog”, pe care îl și regizează. Proiectul, anunțat recent, l-a ambiționat pe actor suficient de mult încât să-l scoată din tristețe și renunțare. „Declinul s-a datorat unui soi de nebunie și mizeriilor pe care le întâlnim toți în viață. Drumul revenirii a fost lung și greu, dar m-am întors. Următorii zece ani vor fi o nouă aventură de fitness”, şi-a anunțat starul nenumărații fani, postând și o imagine relevantă.