de Cătălina Tăgârţă
Postul Paştelui e o ocazie excelentă pentru creştini să se apropie de cele sfinte, dar şi pentru a regla puţin metabolismul şi a consuma mai multe fructe şi legume, mai ales că este primăvară. Însă, din dorinţa de a ţine post, multe persoane cad în extreme, fie consumă toată ziua numai covrigi, fie doar mâncare gătită, ceea ce nu e tocmai bine. Specialista în nutriţie Vera Drăghie (foto) ne-a spus că primul pas, înainte de a începe să ţină post, este ca persoanele în cauză să îşi facă un set de analize, pentru a vedea dacă starea de sănătate le permite acest lucru. Dacă rezultatele sunt bune şi primesc „dezlegare” de la medic, nu le rămâne decât să ţină cont de câteva sfaturi simple pentru a nu suferi apoi de carenţe nutriţionale. Iată ce sfătuieşte nutriţionista Vera Drăghie în acest sens.
Read more: Regimul alimentar corect în perioada postului