de Cătălina Tăgârţă
Ştiaţi că principalul avantaj al consumului de peşte îl reprezintă grăsimile din seria acizilor graşi esenţiali Omega 3? Aceştia se găsesc mai ales în macrou, hering, somon, cod, ton, sardine. Grăsimile din peşte previn îmbătrânirea precoce şi protejează sistemul nervos. S-a demonstrat că, în cazul copiilor, peştele stimulează dezvoltarea capacităţilor intelectuale, iar bătrânii care mănâncă peşte de trei-patru ori pe săptămână sunt mai puţin predispuşi riscului de a suferi de Alzheimer. Cu ocazia finalizării campaniei „Săptămâna peştelui”, derulată de reprezentanţii proiectului „Promovare produse piscicole”, Alexandra Iliuţă, tehnician nutriţionist, ne-a explicat avantajele consumului acestui produs.
Read more: Alexandra Iliuţă, tehnician nutriţionist: „Consumul de peşte scade riscul de afecţiuni...